miercuri, 24 iulie 2013

15 coincidențe

Nimic nu este intamplator !
 
01. Când era foarte mic, Regele Ludovic al XVI-lea a fost atenţionat de un astolog să fie prudent pe data de 21 a fiecărei luni pentru că nu îi va merge prea bine. Prin urmare, în zilele respective, Ludovic se străduia să stea cât mai liniştit. I-a mers o perioadă până când pe 21 iunie 1791 a fost arestat în timp ce încerca să fugă din Franţa. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolită şi Franţa a fost declarată republică, iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

02. Undeva pe la 1800 şi ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza unde a realizat cu stupoare că semăna leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorbă cu acesta şi a aflat că erau născuţi în aceeaşi zi, 14 martie 1844, că se născuseră în acelaşi oraş, că pe soţiile lor le chema la fel şi că restaurantul se deschise în ziua în care Umberto fusese încoronat.
Pe 29 iulie 1900, Umberto făcea o baie de mulţime când a aflat că proprietarul fusese împuşcat şi murise. La doar câteva minute şi el a  fost asasinat de un necunoscut.

03. Prin 1920 scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat şi a găsit una dintre cărţile care îi fermecaseră copilăria. I-a arăta-o soţului ei, iar când acesta a deschis-o şi-a dat seama că era chiar cartea din care îi citeau ei părinţii. Pe prima pagină erau scrise numele şi adresa Annei.

04. În 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea "Futility" în care era vorba despre un transatlantic "inscufundabil" care se numea Titan şi care se lovea de un iceberg şi se scufunda. Ce s-a întâmplat în 1912 cu Titanicul, ştie deja toată lumea.

05. John şi Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau în oraşe diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeaşi oră, amândoi au făcut atacuri de cord şi au murit la scurt timp după ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

06. În 1953 reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra pentru a transmite despre încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy şi când a deschis dulapul a găsit câteva lucruri care îi aparţineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui şi care făcea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum să-i spună lui Hannin vestea bună, dar, după două zile, a primit o telegramă de la Harry care îi spunea că găsise într-un hotel din Paris o cravată pe care Kupcinet o uitase acolo.

07. Un bărbat care circula cu un scuter a fost ucis în 1975 după ce a fost lovit de un taxi. Până aici, nimic neobişnuit. Un an mai târziu, fratele celui decedat de plimba cu acelaşi scuter şi a fost lovit de acelaşi şofer care conducea acelaşi taxi. Conducătorul scuterului a murit pe loc, exact ca fratele său.

08. Prin 1920, trei bărbaţi de origine britanică se aflau în acelaşi tren în Peru. Erau singurii din compartiment şi au intrat în vorbă. S-au prezentat unul altuia şi aşa au aflat că pe unul îl chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.

09. Mark Twain s-a născut în 1835 în ziua în care a apărut cometa Halley şi a murit în 1910 în ziua în care cometa a apărut următoarea dată. De altfel, scriitorul a şi prezis acest lucru spunând că a venit cu cometa şi că va pleca odată cu ea.

10. Pokerul era un joc luat extrem de tare în serios pe la 1800. În 1858, Robert Fallon a fost împuşcat mortal după ce câştigase 600 de dolari pe motiv că trişase. Au chemat poliţia, dar s-au gândit să joace în continuare. Nimeni nu a vrut să îi i-a locul celui ucis pe scaun de frica destinului, iar ceilalţi jucători au căutat un străin care să nu fi ştiut de acest crimă. L-au găsit, l-au pus la masa de joc şi în momentul în care a venit poliţia acesta câştigase deja 2.200 de dolari. La identificare, toată lumea a fost şocată. Noul jucător era chiar fiul decedatului Rober Fallon. Cei doi nu se văzuseră de şapte ani.

11. În 2002, doi fraţi gemeni din Finlanda au murit după ce au fost loviţi de două camioane diferite, la două ore unul după celălalt, pe acelaşi drum şi la doar un kilometru şi jumătate unul de celălalt.
Reprezentanţii poliţiei au declarat că accidentele sunt cu atât mai bizare pentru că incidentele rutiere se întâmplau foarte rar pe drumul respectiv.

12. Poveştile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi fraţi gemeni din Ohio au fost separaţi la naştere şi adoptaţi de familii diferite. Ambele familii şi-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieţi au mers la şcoli militare, erau pasionaţi tâmplărie, s-au căsătorit cu femei pe care le chema Linda, au făcut doi băieţi pe care i-au botezat James Alan şi James Allan, au divorţat şi s-au recăsătorit cu două femei pe care le chema Betty şi au avut câini botezaţi Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la 40 de ani.

13. În 1853 Henry Ziegland s-a despărţit de iubita lui care s-a sinucis la scurt timp. Fratele acesteia, distrus de durere s-a dus şi l-a împuşcat pe Ziegland după care s-a sinucis. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viaţă. Glonţul doar îl zgâriase după care s-a oprit într-un copac. Câţiva ani mai târziu Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonţul rămas în copac să ricoşeze chiar în capul lui. Acesta a murit pe loc.

14. Despre Joseph Figlock se poate spune că a fost piaza bună a unui copil. Prin anii '30 Figlock se plimba pe străzile Detroit-ului când peste el a căzut un copil. Mama lui îl ţinea la fereastră la un etaj superior şi l-a scăpat. Atât el, cât şi copilul au suferit răni minore. Câţiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat doar că acum copilul a căzut singur. Acelaşi copil! Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimenu nu a suferit răni grave.

15. Aşa cum ştim cu toţii, James Dean a murit în 1955 în urma unui accident rutier. Dean conducea un Porsche. Ceea ce se ştie mai puţin e faptul că maşina este considerată blestemată. Când Porsche-ul a fost ridicat de la locul accidentului, motorul a căzut peste un bărbat şi i-a rupt acestuia ambele picioare. Ulterior motorul a  fost cumpărat de un doctor care l-a montat pe maşina lui de curse. Doctorul a murit la scurt timp într-un accident în timpul unei curse de viteză. Nu a fost singurul deces în cursa respectivă. Un alt participant a murit într-un accident separat. El conducea o maşină pe care fusese montat şasiul de la Porsche-ul lui Dean. Între timp, maşina lui James a fost dusă la reparat pentru a putea fi expusă ulterior, iar service-ul în care a fost dusă a fost distrus de un incendiu. Maşina a scăpat cu bine şi a fost expusă la Sacramento un a căzut peste un băiat şi i-a rupt şoldul. Nenorocirile nu se opresc aici. Porsche-ul a fost remorcat şi dus în Oregon, dar s-a desprins de maşina care îl tracta şi a intrat într-un magazin. Fără victime. În 1959 maşina s-a dezmembrat de una singură în 11 bucăţi.

Salvia

„Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori", se spunea in
Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei.
"Salvia" vine din latinescul "salvare" - a fi sanatos, a vindeca, a
salva.
Despre aceasta planta extrem de aromata, cu frunze verzi, albicioase,
si flori rozalbe si violete, se spunea in Antichitate ca este sacra,
fiind adusa pe pamant chiar de zei. Medicii greci si romani - Galen,
Plinius, Dioscoride - elogiaza si ei salvia, considerand-o o regina a
ierburilor tamaduitoare. In Roma antica, salvia era considerata o
planta sacra, fiind adunata cu un intreg ritual. Cel care oficia
ceremonialul aducea drept jertfa paine si vin, imbracat intr-o tunica
alba. Romanii interziceau folosirea obiectelor de metal, considerand
ca devin otravitoare in contact cu salvia. Mai ales la trecerea dintre
iarna si vara, salvia era un remediu nelipsit, fiind folosita ca
detoxifiant, protector impotriva diverselor infectii care apar in
aceasta perioada, tonic nervos si psihic, reintineritor.
În medicina traditionala romaneasca, salvia are numeroase
intrebuintari. Avand o mare sensibilitate la ingheturile din timpul
iernii, ea este o planta care necesita ingrijiri speciale si, ca
atare, nu creste spontan, ci doar cultivata, mai ales in zonele sudice
ale tarii. De la ea se folosesc frunzele si partile aeriene inflorite,
care sunt foarte bogate in uleiuri volatile, avand un gust puternic
aromatic si astringent. Gasim aceasta planta sub forma de ceai in
practic toate magazinele specializate de tip Plafar, la fel ca si
anumite preparate pe baza de salvie, cum ar fi tinctura.

Cateva retete pe baza de salvie

Pulberea
Se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea.
Depozitarea pulberii de salvie se face in borcane de sticla inchise
ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum doua
saptamani (deoarece uleiurile volatile se evapora foarte rapid). De
regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi, cate o jumatate de
lingurita rasa, pe stomacul gol.

Tinctura
Se pun intr-un borcan cu filet cincisprezece linguri de pulbere de
salvie, peste care se adauga doua pahare (400 ml) de alcool alimentar
de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat
vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar tinctura
rezultata va fi pusa in sticlute mici, inchise la culoare. Se
administreaza cate o lingurita diluata in putina apa, de patru ori pe
zi. Este folosita ca echilibrant nervos si hormonal, stimulent al
activitatii cerebrale si al memoriei.

Vinul stimulant de salvie

Frunze uscate de salvie. Foarte aromate si picante, se folosesc si in bucatarie
Intr-un litru de vin natural alb se pun douazeci de linguri de pulbere
de salvie si se lasa sa se macereze vreme de trei saptamani, dupa care
se strecoara. Se iau cate 3 linguri din acest vin, inainte sau dupa
masa. Administrat inainte de masa, vinul de salvie stimuleaza apetitul
si invioreaza. Luat dupa ce am mancat, vinul de salvie - spune medicul
francez Jean Valnet - este un extraordinar remediu contra surmenajului
si a asteniei, contra astmului, contra distoniei neuro-vegetative.
Potrivit aceluiasi medic, vinul cald de salvie este un excelent
profilactic pentru raceala si gripa.

Otetul de salvie

Iata reteta sa de preparare: intr-un litru de otet natural de mere
(sau de mere cu miere) se lasa sa se macereze, vreme de doua
saptamani, 50 de grame de frunze de salvie maruntita. Va rezulta un
otet foarte aromat, cu efecte tonice digestive, carminative (reduce
balonarea), invioratoare, un excelent adaos la salatele de primavara.
Extern este folosit ca frectie impotriva racelii, a durerilor
reumatice, a starilor de oboseala fizica si psihica.

Decoctul combinat

Se pun 3-4 linguri de salvie maruntita la macerat in jumatate de litru
de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat
se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca o
jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa
se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte,
obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste
intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.

Cataplasma cu salvie

O mana de frunze maruntite de salvie se lasa timp de 1-2 ore sa se
inmoaie in apa calda (40-50 de grade Celsius). Dupa trecerea acestui
interval de timp se aplica direct pe locul afectat, acoperindu-se cu
un tifon. Se lasa vreme de o ora.

Boli interne, tratate cu salvie


Bronsita, astmul, rinita, sinuzita, bolile respiratorii cu secretii
abundente - pulberea de salvie, administrata constant vreme de o luna,
cate o jumatate de lingurita de 4 ori pe zi, reduce cantitatea de
secretii si are efecte antiinfectioase puternice. Este recomandata mai
ales in perioada de primavara, inclusiv bolnavilor cronici, pentru ca
are efecte detoxifiante puternice, actionand asupra cauzelor profunde
ale acestor boli.

Indigestia, balonarea - se ia inainte de masa un sfert de lingurita de
pulbere de salvie. Aceasta planta stimuleaza digestia si echilibreaza
apetitul, avand calitatea de a impiedica formarea gazelor in intestin.
In lumea araba, salvia este numita "iarba beduinilor", decoctul
combinat de salvie fiind un remediu celebru pentru tratarea tuturor
problemelor digestive, mai ales a diareei, a colitei de fermentatie si
a diferitelor infectii ale tubului digestiv. Pentru tratarea acestor
afectiuni se iau 2-3 cani de decoct combinat de salvie pe zi.

Ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros, sterilitate
feminina - se administreaza o jumatate de lingurita de salvie, de
patru ori pe zi, pe stomacul gol. Un tratament va dura trei luni si va
avea efecte ample de armonizare la nivel hormonal, influentand atat
productia glandelor endocrine, cat si receptorii diferitilor hormoni

Florile - asemanatoare cu gura-leului, sunt mici, de culoare
roz-violeta si, mult mai rar, alba

Tulburari de menopauza- contra acestor probleme, tinctura de salvie
este un adevarat elixir, reducand transpiratia, rarind aparitia
bufeurilor, avand un puternic efect de reintinerire. Se administreaza
cate o lingurita de tinctura (intotdeauna diluata in apa) de 3-4 ori
pe zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar dupa 4 saptamani.
Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei se foloseste
pulberea de salvie, administrata in acelasi mod ca mai sus. Un studiu
realizat in Italia in 1998, pe 30 de femei, a aratat ca dupa 3 luni de
tratament cu salvie, s-au rarit sau chiar au disparut bufeurile
nocturne, precum si transpiratia abundenta. De altfel, impotriva
transpiratiei excesive sau cu miros neplacut, salvia are efecte
extraordinare, fiind un adevarat deodorant cu administrare interna,
asa cum vom vedea in continuare:

Transpiratia excesiva - studii facute in paralel in Anglia, Germania
si Statele Unite au aratat fara dubiu ca salvia reduce puternic
sudoratia, inclusiv cea care apare pe fondul unor dezechilibre la
nivelul glandelor cortico-suprarenale. Se administreaza in acest scop
sub forma de tinctura, cate 4 lingurite pe zi, sau de decoct combinat,
din care se bea 1 cana pe parcursul unei zile (are un gust neplacut,
dar este foarte eficient).

Diabetul de tip Ii - salvia sporeste foarte mult receptivitatea (cu
pana la 2-3 ori) organismului la insulina - este concluzia unui studiu
german pe aceasta tema. In acest scop, se administreaza decoctul
combinat de salvie, cate o cana pe zi.

Astenie de primavara, surmenaj - se iau 50 de picaturi de tinctura de
salvie de 3-4 ori pe zi. Efecte mai puternice se obtin daca aceasta
tinctura se ia diluata in ceai rece de roinita (melisa).

Cancer la colon, tumori pe tubul digestiv - in medicina traditionala
araba, decoctul combinat de salvie, din care se administreaza 2-3 cani
pe zi, in cure de minimum 3 luni, este un remediu redutabil impotriva
acestor afectiuni. Acelasi lucru il sustine terapeuta de origine
austriaca Maria Treben, care adauga faptul ca salvia este un minunat
ajutor in toate formele de cancer, citand un faimos dicton din Evul
Mediu: "De ce sa moara omul, daca in gradina creste salvia?".

Boli externe, tratate cu salvie


Rani care se vindeca greu - se aplica pe locul afectat o cataplasma cu
frunze maruntite de salvie (preparata dupa metoda prezentata
anterior). Tratamentul se face zilnic, cate o ora, vreme de minimum 3
saptamani.

Eczeme infectioase - se fac spalaturi cu decoct de salvie, apoi se
aplica o cataplasma cu salvie, care se tine vreme de 1-3 ore, dupa
care locul tratat se lasa sa se zvante. Frunzele de salvie contin
principii cu puternice efecte antibacteriene si antifungice (combat
ciupercile parazite).

Pentru revigorare - se fac bai cu decoct de salvie (5 litri la o cada
de apa) de doua ori pe saptamana. Baile cu salvie confera o stare de
tonus psihic si vioiciune, inlatura oboseala, dau corpului un miros
placut.
Retete de frumusete


Pentru mentinerea culorii naturale si a stralucirii parului, dupa
spalatul obisnuit cu sampon, se face ultima clatire cu decoct combinat
de salvie, preparat dupa reteta pomenita anterior. Pentru parul negru,
se recomanda un decoct preparat in acelasi mod, dar dintr-un amestec
in parti egale de ceai negru si salvie. Salvia e buna si pentru
ingrijirea parului carunt, pe care il intareste si caruia ii inchide
culoarea.

Pentru tenul cu pori dilatati, patat, ofilit - se fac spalaturi, in
fiecare dimineata si seara, cu decoct combinat de salvie. Suplimentar,
se pune pe obraji, seara, o compresa cu acest preparat, care se tine
vreme de un sfert de ora.

Dintii frecati cu frunze de salvie devin albi si stralucitori.

Precautii

Administrarea plantei la persoanele extrem de sensibile poate produce
convulsii digestive. Planta este contraindicata in general
epilepticilor. In cazul diabeticilor insulino-dependenti, in timpul
administrarii salviei, glicemia va fi strict supravegheata. Femeile
care alapteaza nu vor folosi aceasta planta, care este recunoscuta
pentru efectul sau foarte rapid de oprire a lactatiei.

Salvia si varsta a treia

Inca din Evul Mediu se spunea despre salvie ca are un puternic efect
intineritor, ajutand mai ales mentinerea nealterata a facultatilor
intelectuale si emotionale, pana la varste inaintate.
- salvia ajuta la mentinerea tineretii celulelor din care este formata
scoarta cerebrala (prin efectul antioxidant)
- salvia actioneaza asupra receptorilor unor hormoni importanti in
mentinerea tineretii organismului
- salvia inhiba formarea unor enzime care blocheaza procese extrem de
importante la nivelul creierului, cum ar fi: memorarea, asocierea,
sinteza. De altfel, aceasta planta actioneaza printr-un mecanism
similar celor mai noi tratamente ale Alzheimer-ului.
Administrarea de 4 ori pe zi a unei lingurite de tinctura de salvie
are, in consecinta, efecte extrem de benefice pentru prevenirea
senilitatii, a proceselor de degradare care apar la nivelul sistemului
nervos central, odata cu varsta. Mai mult, salvia stimuleaza
capacitatea de menmorare, favorizeaza activitatea intelectuala si
imbunatateste performantele intelectuale, atat la cei in varsta, cat
si la tineri. Primele rezultate in acest sens se vad dupa patru
saptamani de administrare constanta, un tratament complet durand intre
2 si 3 luni (putand fi facut de 3 ori pe an).




duminică, 14 iulie 2013

SCRISOARE DE LA STOMACUL TĂU!


 

Câteva reguli pe care e bine să le respecţi dacă vrei să-ţi fiu prieten:
1. Hrăneşte-mă de trei ori pe zi şi respectă orele, pentru că eu sunt reglat ca un ceasornic şi-mi place să primesc ce vreau la orele la care vreau. Bunăoară, dimineaţa, la prânz şi seara. Şi...dimineaţa nu este ora 9, ci ora 8, pentru cei care nu înţeleg de ce iese soarele aşa devreme.

2. Păstrează un interval de 5 până la 6 ore între mese ca să-mi dai timp să mă reglez şi să diger ce mi-ai dat să mănânc, indiferent chiar de ce sau de cât mi-ai dat să mănânc.

3. Dă-mi cel puţin 2 litri de lichide să beau pe zi. Fii rezonabil şi înţelege că ciorba, cafeaua şi sosurile nu sunt lichide. Dacă nu-ţi place apa (pe care totuşi ţi-o recomand), încearcă măcar să nu mă otrăveşti cu chestii carbogazoase şi bea sucuri naturale.

4. Lasă-mă cu mâncatul seara. Am spus trei mese pe zi, fă un calcul rapid şi vei observa că ora maximă la care ai putea să serveşti cina este 19, deci scuteşte-mă cu alte ore obosite.

5. Uită de ronţăiala dintre mese. Citeşte nişte studii şi vei afla că orele cele mai periculoase pentru organism sunt 10 şi 15 (adică fix între mese), deci nu te amăgi că dacă mănânci un covrig sau un croissant nu se pune. Ba se pune. Ţi-am cerut 5 ore între mese. Lasă-mă să-mi fac treaba şi să diger mizeriile pe care mi le-ai servit la masa de prânz.

6. Nu poţi să respecţi orele sau regulile de mai sus? Atunci fă măcar bine şi dormi un pic, că am şi eu limitările mele, şi nu prea mă pricep să mă menţin în formă dacă nu am de unde să-mi trag energia.

7. A, să nu uit, cafeaua nu e bună pentru nimeni, alcoolul nici atât, dar dacă tot vrei să mă enervezi cu ele, bea-le în cantităţi cumpătate.

8. Hrăneşte celula, nu stomacul. Mănâncă pentru a-mi da elementele nutritive de care am nevoie ca tu să poţi fi în formă pe parcursul întregii zile. Dă mâncării un gust plăcut, nu zice nimeni să nu te delectezi cu chestii bune la gust, dar adu-ţi aminte că lucrurile hrănitoare nu sunt neapărat cele mai complicat gătite.

9. Nu mă deranjează dulciurile, poţi să balotezi câte vrei. Nu mă deranjează pâinea, e bună şi ea la ceva, nu mă deranjează sosurile sau prăjeala. Nu uita însă că dacă vrei să ţi le diger, o să-mi ia de două sau trei ori mai mult timp decât pentru un fruct sau o salată. Şi cât timp eu sunt ocupat să diger cartofii prăjiţi sau şhaorma, tu nu vei fi alimentat cu energie, pentru că eu voi fi concentrat aproape în întregime să scap de balastul din stomac.

10. Noaptea să ştii că şi eu dorm. Dacă ai senzaţia că-mi face plăcere să ronţăi la mâncarea pe care mi-ai basculat-o tu la cina festivă de la ora 22:00 în loc să dorm te înşeli. Prefer să fac ordine prin corp şi să te pun în formă pentru a doua zi ca să poţi să dai randament maxim. Aşa, mă enervez mai tare şi îţi împart toate caloriile alea de la Revelion care pe unde mi se năzare şi nu mai am nici un chef să fiu ordonat.

joi, 11 iulie 2013

Semne pe față

O viata implinita e numai cea inspirata de iubire si ghidata de inteligenta
Sănătatea se citeşte pe faţa omului

Acum trei ani am găsit o imagine cu bolile care pot fi citite pe chipul omului.
M-a uimit o doctoriţă din Sanatoriul Morşîn din Ucraina, care numai
privind la mine mi-a spus despre sănătatea mea. Au urmat analizele
medicale care au confirmat spusele doctoriţei.
De curând am găsit şi aceste explicaţii:

...Nu-i asa ca uneori ne dam seama ca cineva nu se simte bine doar
privindu-i chipul? Medicina chinezeasca sustine ca fata este o
adevarata harta a starii de sanatate a omului. Privind-o cu atentie,
putem descoperi afectiunile de care sufera organismul. Si stiinta
medicala investigheaza trasaturile particulare ale chipului, deoarece
acestea ofera informatii valoroase pentru stabilirea diagnosticului.
Priviti-va atent in oglinda si descoperiti simptomele unor posibile
afectiuni, conform principiilor medicinii traditionale chineze.

Informatii utile in diagnoza
Primele informatii privind starea generala de sanatate se observa pe
chip. Cu alte cuvinte, boala se citeste pe fata omului. Medicii stiu
ca o paloare icterica a tenului poate sugera o afectiune
hepato-biliara, o culoare bronzata poate insemna boala Addison ,
cianoza sugereaza o afectiune cardiaca, sau o boala maligna, cum ar fi
cancerul. Exoftalmia inseamna boala Basedow, o eruptie faciala sub
forma de fluture, defineste un lupus eritematos diseminat. O piele
intinsa, dura, cu riduri perpendiculare pe buze indica o sclerodermie.
Un bolnav care acuza o durere de inima are o anumita paloare a fetei
si prezinta un facies ingrozit. Astenia si ameteala pot fi observate
intr-o oarecare masura pe fata obosita si apatica sau palida si
anxioasa. De asemenea, medicul urmareste pe chipul omului mimica,
reactiile in timpul discutiilor sau la palpare. Se spune ca, prin
observatie, medicul primeste cea mai mare cantitate de informatii
apreciata la 3 milioane biti pe
 secunda. Putem sa ne privim si noi insine pentru a descoperi semnele
bolii, cercetindu-ne cu atentie ridurile si tenul.

Culoarea tenului
Asadar, asezati-va in fata oglinzii. Eventual, folositi una concava,
care mareste. Observati, mai intii, aspectul general. Un facies ridat,
deshidratat, cu tegumente groase de culoare bruna, indica tulburari
renale. Tenul uscat, cu reflexe pamintii, indica afectiuni gastrice,
in special ulcer gastric. Tenta maronie indica disfunctii cauzate de
consumul mare de tigari, in special intoxicare tabagica (masca
tabagica). Fata palida, cu reflexe verzui, indica afectiuni hepatice.
Bolile pulmonare se reflecta pe chip printr-un facies alburiu. La fel,
si anemia. Daca pielea este galbena, umflata, acesta e un semn al
disfunctiilor pancreasului si splinei. Fata rosie indica boli
cardiovasculare.

Ce prevestesc ridurile?
Toata lumea are riduri. Acestea nu sint numai semnele virstei, ci si
indicii ale unor dereglari functionale. Ridurile orizontale pe frunte
indica afectiuni ale sistemului nervos. Daca sint incrucisate, e semn
ca organismul este supus exceselor alimentare. Ridurile verticale de
la radacina nasului sugereaza consumul excesiv de produse animaliere.
Urechile rosii sint semne ale bolilor de rinichi si de circulatie.
Urechile uscate, cu aspect prafuit indica afectiuni osoase. Santul
orizontal pe lobul inferior al urechii este semnul tulburarilor
cardiovasculare. Acelasi lucru il indica si nasul rosu. Despicatura pe
peretele dintre cele doua narine este tot un indiciu pentru boli
cardiovasculare. Functionarea deficitara a rinichilor se reflecta in
cearcanele de sub ochi (pungi). Al doilea rind de cearcane sugereaza
afectiuni intestinale. Buzele excesiv de rosii inseamna afectiuni ale
splinei si pancreasului. Buzele uscate, uneori livide, sint specifice
 afectiunilor gastrice si colitelor. Bolile de stomac se manifesta
prin umflarea buzei superioare. Daca se umfla cea inferioara, e vorba
de dereglari ale intestinelor. Barbia umflata semnaleaza bolile de
rinichi. Despicatura din barbie este asociata cu vitalitatea,
robustetea, forta sexuala.

Limba spune multe
Culoarea si aspectul limbii sint indicii pretioase in stabilirea
starii de sanatate generale. Daca aceasta este rosie si indurata pe
toata suprafata, prevesteste un accident vascular cerebral. Bolile
cardiovasculare inseamna limba rosie, tumefiata si indurata la baza. O
limba de culoare rosu inchis este semn al tulburarilor intestinale.
Daca e rosu inchis, spre violet, cu depozite umede, e vorba de o slaba
oxigenare a singelui. Bolile infectioase dau o limba de culoare rosu
deschis, iar anemia, roz, pal. Daca e rosie si uscata, e vorba de
afectiuni gastrice. Daca e alburie, excesiv de umeda si cu depozite
galbene, bolnavul are o boala de pancreas sau splina. Cind e galbena,
cu depozite verzui, se poate spune ca pacientul sufera de disfunctii
hepatobiliare. Limba galbena si uscata sugereaza afectiuni pulmonare,
iar cea alburie si subtiata, enterite si colite. Limba purpurie cu
depozite alburii indica prezenta ciupercii candida.

Cariile nu apar intimplator
Medicii stomatologi au stabilit ca aparitia cariilor nu este
intimplatoare, acestea anuntind anumite afectiuni. Astfel, cariile nu
sint numai boli ale dintilor, ci si semnele bolilor mai grave. Cariile
aparute pe maxilarul superior la incisivi anunta bolile
cardiovasculare, pe canini - afectiuni pulmonare si ale cailor
respiratorii, la premolari - boli ale sistemului nervos si endocrin,
iar pe molari - boli de stomac, hepatobiliare si endocrine. Cariile
care se fac pe maxilarul inferior, indica afectiuni genitale daca apar
pe incisivi, afectiuni renale - pe canini, boli ale intestinului gros
si ale intestinului subtire - pe premolari si afectiuni hepatobiliare,
endocrine si ale splinei - pe molari.

Pielea, harta sanatatii
Putem obtine indicii asupra sanatatii si studiind aspectul si culoarea
pielii. Daca aceasta este rosie, probabil e vorba de o boala
cardiovasculara. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena
cu reflexe verzui. Daca e alba-bruna, e semn de boala a rinichilor si
cailor urinare. Pielea alburie inseamna boli de plamini si anemie.
Daca e galbuie - boli ale splinei si pancreasului. O piele cu aspect
uscat indica tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de
circulatie. Daca e hiperhidratata - afectiuni renale, hepatobiliare si
cardiovasculare. Pielea seboreica anunta tulburari endocrine,
neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E. Pielea groasa,
carnoasa, cu porii dilatati indica tulburari hepatobiliare, metabolice
si ale pancreasului. Afectiunile nervoase, endocrine, digestive si de
circulatie dau o piele cuperozica, iar anemiile si tulburarile
endocrine, o piele subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament.

Portretul omului sanatos
Cum arata capul unui om sanatos? Medicina chineza considera ca
vitalitatea se manifesta prin urmatoarele aspecte:
- ten curat, lucios (discret), cu tesut subcutanat bine reprezentat
(obraji carnosi)
- par lucios, rezistent, des
- retea densa a irisului si absenta petelor pe iris
- gura nu prea larga
- dinti regulati, sanatosi, fara carii
- forma rotunda a fetei, frunte inalta


Corpul tau iti trimite mesaje?
Citeste cu atentie pina la capat si da mai departe celorlalti.
Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii
iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in
totalitate. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Sau poate ca ai aproape
tot timpul mainile si picioarele reci... Toate aceste lucruri minore, pe
care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta
lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului
tau.

Doza zilnica recomandata  (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul
Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si
minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de
suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic
de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.

Cateva  semne fizice ale unor deficiente nutritionale:

Par uscat si degradat- lipsa de acizi grasi esentiali.
Albirea prematura a parului- deficienta de acid pantotenic (B5).
 Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a
acizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de
substante toxice in organism.
Matreata- deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in
special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine
din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.
Acneea- deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina  A.
Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de
grasimi.
Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special
calciu si bor).
Sangerarea gingiilor- deficienta de vitamina C si bioflavonoide.
Crapaturi in colturile gurii- lipsa elementelor din complexul  B sau a
riboflavinei.
Limba umflata- lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.
Limba deschisa la culoare- nivel scazut de fier.
Cearcane- nivel scazut de quercitina sau vitamina C. Deformarea
unghiilor - deficienta de fier.
Inflamarea cuticulelor- deficienta de zinc.
Pielea uscata- deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.
Vindecarea lenta a ranilor- deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc
sau acizi grasi esentiali.
Invinetire rapida- nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.
Maini reci- lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.

Lista de mai sus are un caracter "orientativ". Cand iti  "examinezi"
corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori
care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In
general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt
carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o
vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente
alimentare. Poti acoperi nevoile organismului tau printr-o alimentatie
adecvata deficientelor nutritionale pe care intuiesti ca le ai.


va costa doar 1 leu  curatatul ...rinichilor! e f.important!

Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea,
otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru.  Cu
timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face
asta?  Este foarte simplu.
Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in
bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata- un litru- peste
el si fierbeti timp de 10 minute.  Apoi lasati sa se raceasca,
strecurati si pune-ti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in
frigider .
Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata
in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta
pe care nu ati mai simtit-o pana
 acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru
rinichi si este natural!