vineri, 15 iunie 2012

Care este calitatea vietii tale?

Bine ai revenit pe caleaspretine
In ultima perioada am ajuns la concuzia ca majoritatii oamenilor le place sa se planga in timp ce continua sa isi traiasca viata exact asa cum li se deruleaza. Vin diverse persoane si imi spun ca le este viata iad, sau ca se plictisesc, sau ca nu-si vad rostul….. Le recomand sa citeasca diverse carti si materiale, sau sa participe la ateliere ori alte optiuni variate prin care au sansa sa isi schimbe viata iar ei imi raspund ca n-au timp de prostii. Le spun atunci ca isi traiesc viata asa cum si-o traiesc fiindca n-au chef sa faca ceva spre a si-o schimba, iar ei imi spun ca eu sunt total pe dinafara, ca necazurile lor sunt cele mai mari, sunt cele mai dureroase, sunt cele mai tragice, sunt cele mai cele…
Oare asa o fi?
Sunt de acord ca atat familia cat si personajele in anturajul carora ne-am miscat pana acum, ne-au transmis credinte si valori gresite fiindca asa au invatat si ei de la predecesorii lor, dar sa sufar si eu ca ei au suferit fara sa fac nimic spre a-mi imbunatatii conditiile atat interioare cat si exterioare, asta chiar ca mi se pare o utopie. Basmul in care ti s-a spus ca Dumnezeu ti-a desemnat un destin fix, a fost un simplu basm in care s-a incercat a ti se induce doar frica si supunerea. Acest basm a creat multe distorsiuni comportamentale din care se incearca din rasputeri in ultimii 20 de ani a se scoate oamenirea. Din pacate, multi inca fac nani, considerand cuvintele inserate in aceasta poveste ca adevarate. Frica, indolenta, ignoranta si credinta ca noi le stim pe toate iar toti ceilati sunt prosti, a luat adesea marimi nebanuite in mintea multora, si e greu, extrem de greu sa ii faci sa creada ca puterea de fapt s-a aflat si se afla in ei.
Am inteles acest aspect nonfixist in anii in care ma jucam cu interpretarea hartilor natale facute prietenilor, apropiatilor si membrilor familiei. Mi s-a parut extrem de controversat cum desi in astrograma se arata persoanei in cauza un destin fulminant, cu toate acestea, acea persoana se confrunta cu probleme adesea majore. Apoi in timp, cautand sa inteleg psihicul uman, mi-am dat seama ca de fapt noi ne ghidam viata in functie de credintele, valorile si viziunile de viata la care aderam si am aderat. Asta a fost o mare revelatie, fiindca automat schimba sensul vietii traite in interior si experimentate in exterior, putand foarte usor sa inteleg ca destinul de fapt este flexibil si ca el curge in matca aleasa chiar de noi insine, folosind in acest sens, talentele native cu care am venit. De aici secretul prin care personaje diferite care actioneaza in directii similare, avand talente identice, pot avea destine total diferite unele de altele.
Unii ajungand sa aibe succes, iar altii complacandu-se in a-si plange de mila.
Unii fiind motivati si energici iar altii complect dezenergizati, fara motivatie si perspective sanatose de viata.
De ce unii pot iar altii desi zic ca vor, stau si asteapta inca minuni gen Maglavit?
Fiindca o parte dintre semenii tai, din pacate extrem de putini, stiu sa priveasca viata vazand in mod continuu partea plina a paharului, iar ceilalti, adica majoritatea, fac ce fac si vad partea goala a paharului. Exista aici o poveste foarte frumoasa in care discipolul se plangea maestrului ca inainteaza foarte greu pe cale. La care maestrul a luat un pahar, l-a umplut cu ceai, a baut jumatate din el dupa care l-a pus pe masa, rugand discipolul sa ii spuna ce vede. Aceasta i-a raspuns ca vede un pahar pe jumatate golit de ceai, la care replica maestrului a fost: “De aceea inaintezi atat de greu, fiindca tu vezi partea goala a vietii in loc sa o vezi pe cea plina.”
Dar haide sa vedem ce inseamna sa vezi partea goala a paharului si ce inseamna sa o vezi pe cea plina.
Eram intr-o zi cu un prieten in vizita la cineva. Aceasta ne povestea, ziceam eu pe atunci, lucruri destul de interesante si uite asa din poveste in poveste, timpul trecea si cu cat trecea mai mult timp, cu atat prietenul meu devenea mai agitat, la un moment dat spunandu-mi direct si pe fata ca e timpul sa plecam. Pe drum fiind, clar ca i-am reprosat ca m-a privat de niste discutii placute si interesante, la care prietenul meu mi-a raspuns scurt:
-Aceste discutii te ajuta pe tine in mod personal ca sa iti aduci binele in viata? Iti sunt tie de folos?
Trebuie sa recunosc ca niciodata n-am privit pana atunci viata intr-o atare perspectiva. Am participat la o multime de discutii si multe alte activitati, fara sa ma fi intrebat vreodata daca toate acestea imi aduc mie in mod personal vreun beneficiu ori crestere pe un anume nivel al fiintei sau doar ma priveaza de timp, resurse si energie.
Wowwwwwwww am zis atunci fara sa stiu ca acele cateva cuvinte imi vor schimba viata din temelii, da chiar asa, cat de benefice mi-au fost mie aceste discutii? Si mi s-a aprins beculetul de s-a facut ditamai lumina, intelegand ca de fapt, am petrecut cateva ore bune fara a avea vreun spor nici noi si nici povestitorul.
Tu cum iti petreci timpul?
  • Cand te trezesti cum privesti noua zi? Vezi partea plina a paharului cautand noi optiuni si perspective de viata sau partea goala, considerand ca incepe o noua zi plina de stres, plictiseala si oboseala? Gandeste-te in fiecare dimineata daca viziunile pe care le ai te ajuta pe tine in mod personal ca sa cresti ori ba.
  • Cand te uiti ta televizor, te intrebi daca emisiunea pe care tocmai o vizionezi te ajuta pe tine in mod personal sa iti imbunatatesti viata si sa simti satisfactii mai multe si mai intense ori ba?
  • Cand stai de vorba cu prietenii intreaba-te daca acele discutii se invart in sfera optiunilor de viata sau sunt derulate perspective dezolante si fara sanse de reabilitare, oamenii avand adesea obiceiul sa se planga celor care sunt dispusi sa ii asculte. Daca te invarti in sfera unor astfel de personaje, si tu in scut timp vei avea obiceiul sa faci ca ei, adica sa te plangi nemaivazand iesiri benefice ci doar probleme, nemultumiri si neimpliniri. Este imposibil sa actionezi atata timp cat tu vezi partea goala a paharului, fiindca automat toate caile de acces spre reusita sunt blocate. Gandeste-te cat de benefice ti-au fost acele discutii in care ti se dadeau idei sau noi optiuni ori perspective de viata. Cat de clar vedeai atunci lucrurile si cat de usor iti era sa actionezi spre binele tau. Indiferent cu cine stai de vorba, egal ca o faci telefonic, pe internet sau de la om la om, gandeste-te daca acele discutii te ajuta pe tine ca om sa cresti sau te mentin intr-un cerc vizios in care perspectivele benefice de viata sunt inexistente. Cand vei intelege cat de important e sa te inconjori de oameni pozitivi, vei face marele pas, debarasandu-te de toti “prietenii” toxici.
  • Cand te intorci acasa ce discuti cu membrii familiei, cu prietenii sau cu partenera/ul? Iti povestesti nemultumirile avute la munca ori pe unde ai fost sau implinirile pe care le-ai avut in acea zi, fiind fericit/a ca ai mai trait o zi benefica si plina de daruri? Daca ii povestesti nemultumirile si neimplinirile sau esti pus/a tu in situatia sa ii asculti pe altii povestind despre asa ceva, intreaba-te cat de mult te ajuta pe tine aceste discutii ca sa ai parte de succese, impliniri si fericire.
  • Daca esti intr-o relatie, consideri ca e obligatia ta si a celui de langa tine sa va petreceti in mod continuu timpul unul cu celalalt, nefiind permis sa aveti si alte dialoguri cu prietenii, colegii sau vecinii decat doar atunci cand va aflati amandoi de fata? Asta inseamna posesivitate si scade foarte mult sansele de expansiune pe care universul vi-l ofera zi de zi. Este imposibil ca o astfel de relatie sa dureze prea mult fiindca protagonistii ajung la sufocare si micime de spirit, traind intr-un univers extrem de stramt si plictisitor, in care discutiile zilnice sunt asemanatoare, neaducand nimic nou si benefic nici in scop personal si nici relational. Daca ai avut astfel de relatii sau esti intr-o astfel de relatie, intreaba-te daca asta te ajuta sa cresti in mod personal, avand succese in ceea ce ai dorit si/sau doresti sa intreprinzi. Timpul pe care il avem este extrem de pretios si e bine sa stii asta fiindca daca vei intelege ca in loc sa raspunzi la intrebari stupide puse de partener/a de gen: De ce te-a salutat acel barbat, aceea femeie?….Cum ti-ai permis sa iesi cu colegii/colegele la o cafea?….De ce vrei sa faci cursul ala stupid de dezvoltare personala in loc sa iti petreci timpul cu mine?….De ce in loc sa ma asculti tu vrei sa iti pierzi timpul cu hobby-urile tale?….si la alte multe intrebari de acest gen, in loc ca acel timp sa ti-o petreci spre a te dezvolta, lasandu-ti si partenera/ul sa o faca, starea de fericire in cuplu crescand, satisfactiile devenind atat de dese si de pretioase, incat in loc de certuri si discutii inutile, viata ar primi un alt sens, cu mult mai inaltator si mai plin de bucurii si daruri sublime. Intreaba-te daca relatia in care esti te-a ajutat pana acum sa cresti sau doar ai pierdut timpul stand pe loc? Daca a fost una constructiva sau una profund toxica in care sentimentele tale am baleiat mai mult spre suparare si nemultumire in loc de fericire, implinire si multumire.
  • De cate ori ai tendinta sa te uiti cu ochii in tavan plangandu-te de cat de plictisitoare este viata, cat de neintelegatori sunt ceilalti etc, intreaba-te daca un astfel de obicei te ajuta pe tine in mod personal cu ceva.
Cu siguranta ca ai prins ideea de baza asa ca daca tu chiar doresti sa iti schimbi cu adevarat viata, sunt ferm convinsa ca de azi incolo ai sa te intrebi daca ceea ce faci, spui, gandesti, auzi sau vezi intr-un moment sau altul, TE AJUTA PE TINE CU ADEVARAT SA CRESTI, sa traiesti fericirea si implinirea personala sau doar e pierdere de timp si resurse pretioase.
Te-ai gandit vreodata ca esti o comoara extrem de pretioasa?
Cat de des ti s-a spus asta? Cat de des ti-ai spus chiar tu asta?
Cat de des ai fost sprijinit/a in a-ti implini visele chiar daca in momentul in care ai dorit sa purcezi la drum te aflai cu mainile goale si fara un sfant in buzunar? Cat de des ai crezut cu adevarat ca tu poti razbi?
Cat de des ti s-a vorbit despre perspective, impliniri, sanse, solutii si faptul ca puterea sa afla in tine si ca tu poti muta muntii din loc daca chiar crezi ca poti sa faci asta? Cat de mult timp ti-ai alocat chiar tu insuti dezvoltarii tale personale participand la ateliere, seminarii sau citind carti in domeniu?
Daca esti printre extrem de putinele persoane norocoase care au avut parte de asa ceva, bucura-te! Daca ai ascultat ceea ce ti s-a spus si ai profitat de un astfel de ajutor providential, bucura-te si mai mult, fiindca intr-o lume cu n persoane negativiste pe metru patrat, sa ai marea sansa sa gasesti macar una dintre rarele persoane care au o gandire cu adevarat pozitiva, este un mare dar. Persevereaza in acest domeniu cat mai mult, pana cand te vei cizela ca un veritabil diamant ce esti.
Daca esti printre cei multi care in loc de asta au avut parte de reversul medaliei, e timpul sa intelegi ca puterea se afla in tine si ca doar tu esti in masura sa iti traiesti viata exact asa precum tu vrei, si ca nimeni, dar absolut nimeni n-are cum sa iti franga zborul daca tu refuzi in mod sistematic sa se intample asa ceva!
Ai inteles?
Poti sa fii sabotat, stopat si frant doar atata timp cat te complaci sa traiesti alaturi de persoane care nu-ti sunt de nici un ajutor, sau iti pierzi timpul cu emisiuni ori discutii sau ganduri sabotoare care ori te fac sa vezi partea goala a paharului ori nu-ti sunt de nici un ajutor tie in mod personal.
Adevaratele relatii sunt constructive si profund pozitive. O femeie puternica cu siguranta ca va refuza sa stea in preajma unui barbat slab, asa cum un barbat puternic va refuza sa stea in preajma unei femei slabe care toata ziua isi gaseste sa se planga de ceva anume. Viata e o provocare si mereu a fost asa. Ce rost are sa ne dam de pamant cand traversam experiente care nu ne plac, discutand mereu si mereu de cat de mult suferim noi si ce victime fara sprijin si de neintelesi suntem, in loc sa vorbim de solutii si noi perspective care sa ne ajute sa dobandim rezultate pozitive in ceea ce dorim sa intreprindem. Ce folos am eu, tu sau cei ce isi asculta semenii cum se plang de soarta, fiind atat de prinsi in trairile lor de neputinta, incat pierd mesaj dupa mesaj, nevazand perspective si solutii acolo unde chiar si copiii mici adesea le vad. Nici un folos!
Idealul este sa intelegi cat esti de extraordinar/a si de perfect/a. Sa inveti sa te cunosti, sa te privesti asa cum pana acum n-ai reusit sa o faci. Te invit in acest sens, la o aventura a propriei tale descoperiri, intelegand ca esti alcatuit/a din opt parti distincte si anume:
corpul-partea ta fizica
gandurile-partea ta intelectuala
sentimentele-partea ta emotionala
simturile-partile tale senzolriale si anume: urechile, ochii, nasul, pielea, limba
relatiile-partea interactionala
contextul-spatiul tau, aerul pe care il respiri, timpul pe care ti-l aloci binelui tau, culoarea, sunetul, temperatura
alimentatia-alimente lichide si solide
sufletul/spiritul-partea ta spirituala
Care sunt principiile de viata pe care le ai? Cat de bine te cunosti? Iti hranesti tu toate partile fiintei in mod corect?
Esti proprietarul unui corp pe care pana acum nici o fiinta umana n-a reusit sa o construiasca. Un corp care are memorie proprie, care e alcatuita de asemeni din organe care separat si ele au memoria lor proprie, cu atomi etc cu memorie de asemeni proprie. Te-ai gandit pana acum la asta? Priveste-ti corpul si vezi cat de minunat conlucreaza organele intre ele ca tu sa traiesti in armonie si fericire! Cat de mult ajuti tu aceste organe si toate partile din care trupul tau este alcatuit ca sa ai cea mai inalt vibranta viata si sedere aici pe pamant? Eu zic ca e timpul sa iti asculti corpul cu mai multa atentie! Corpul este cel care iti spune cand esti obosit si cand esti in forma maxima, cand iti este foame, cand esti stresat si tot el este cel ce iti atrage atentia asupra partilor care necesita o ingrijire mai speciala si mai atenta. Acorda-i corpului tau o ingrijire cat mai atenta, exercitiile care ii sunt adecvate si cat mai multa iubire.
Intelectul este partea cognitiva a creierului tau. Aici iti stochezi tu informatiile pe care le acumulezi din discutiile pe care le porti cu ceilati, din cartile pe care le citesti, din emisiunile tv pe care le vizionezi, din trairile tale de viata, din gandurile pe care le ai si semnificatia pe care le-o dai. Intelegi? In functiie de semnificatiile pe care le-o dai cunostintelor tale, tu iti traiesti viata! Asta inseamna ca de la aceasta parte cognitiva si rationala, tu poti primi raspunsuri la intrebari de genul: ” Ce inteles ofer experientelor traversate? Ce inteles dau cuvintelor rostite de ceilalti? Cum invat lucruri noi? Cum analizez situatii si rezolv probleme? Vad eu lucrurile intr-o maniera flexibila sau ma aflu blocat intr-un labirint al propriilor mele credinte limitative? Sunt eu de acord sa ies din acest labirint oferindu-mi sansa sa invat lucruri noi recadrandu-mi credintele, valorile, experientele si trairile, sau ma limitez doar la ceea ce sunt?” Noi ne aflam la inceputul unui proces in care in sfarsit ni se spune cat suntem de extraordinari si ca avem infinite posibilitati de expasniune daca renuntam la ego, orgolii, preconcepte si frica, deschizandu-ne spre informatii noi si pozitive. Invata sa iti dezvolti intelectul inconjurandu-te de idei, carti si activitati stimulatoare, cu experiente cat mai variate si mai diverse din care sa inveti cat mai multe. Intra in dialog cu cat mai multe persoane care au reusit si au facut pasi importanti in dezvoltarea lor personala. Cu cat vei cunoaste mai multe, cu atat vei fi mai puternic, nemaiputand fi condus si manipulat de ceilalti, devenind propriul tau stapan de drept.
Emotiile si sentimentele tale ocupa un rol important in viata ta, stii asta? Cat de liberi te consideri incat sa ti le accepti si recunosti? Ce bariere iti pui in fata sentimentelor? Cum ti le exprimi? Ai tu o vointa suficient de puternica incat sa ai o atitudine favorabila fata de toate sentimentele pe care le traiesti, stiind ca ceea ce conteaza este MODUL IN CARE LE TRAIESTI? Toate sentimentele sunt omenesti. Ele aduc savoare, culoare, substanta si sensibilitate vietii. Daca ti-ar lipsi sentimentele, ai fi un robot. Sentimentele iti arata ce temperatura ai acum si tot sentimentele iti spun cat de mare este stima ta de sine in raport cu ele. Iti cunosti tu sentimentele reale? Cand ai comunicat ultima data cu ele? Cand le-ai oferit ultima data hrana de care ele au nevoie? Imprieteneste-te cu sentimentele tale atat de mult, incat acestea sa actioneze in favoarea ta si nicidecum impotriva ta.
Ai cinci organe de simt. Care este starea fizica a organelor tale de simt? Cat de profund ai invatat sa privesti, sa auzi, sa atingi, sa gusti, sa mirosi? Ce restrictii pui asupra acestor minunate parti ale propriei tale persoane? Poti renunta la aceste restrictii? Ai invatat ca exista o multime de lucruri pe care iti este interzis sa le faci. Aceste false invataturi au creat tot felul de frici si de baraje, rezultatul fiind adeseori limitatrea modului in care iti folosesti aceste simturi. Recunoasterea, pretuirea, folosirea la maxim si fara restrictii a simturilor constituie principalul tau mod de a interactiona cu lumea exterioara si de a te stimula in interior. Ai nevoie de multa hrana senzoriala pentru a trezi interesul simturilor tale. Cand vei oferi simturilor tale hrana din belsug, o hrana incarcata de armonie si iubire, ea va scalda sinele tau interior cu cele mai fine si extatice senzatii de fericire si bucurie. Invata sa iti dezvolti simturile cat mai mult, sa le ingrijesti, sa le percepi cat mai fin si de intens, pentru a aduce lucrurile in interiorul tau intr-un mod armonios.
Relatiile tale sunt pozitive sau negative in functie de vederile si credintele pe care le ai. Interactiunile modeleaza natura relatiilor. Cum iti evaluezi tu, relatiile pe care le ai? Cat de calitative sunt? Te ajuta aceste relatii sa cresti sau te stopeaza? Cum iti folosesti puterea? Renunti la ea devenind victima sau cauti sa te impui devenind tortionar? O folosesti pentru a-ti dezvolta armonia ta interna si armonia cu ceilalti, devenind astfel un exemplu elocvent, un lider care ii ajuta si pe ceilalti ca sa se dezvolte? Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti este mai mult decat valabil. In functie de persoanele cu care interactionezi, tu poti sa te dezvolti ca un tortionar, o victima sau un lider. Intr-un cuvant, priveste-ti cu atentie relatiile si intreaba-te daca iti folosesti puterea pentru a te ajuta in cresterea personala cat si al celor din jur, sau o folosesti ca instrument de amenintare? Faci echipa cu ceilalti spre a face diverse activitati comune din care sa castigati cu totii? Daca esti suficient de egoist incat sa te gandesti doar la tine, cu siguranta ca ceilalti daca nu sunt suficient de vigilenti, pot pierde. Daca te gandesti prea mult la ceilalti, cu siguranta ca vei pierde tu. Extremele sunt toxice si nocive. Intr-o adevarata echipa, castiga toti protagonistii, motivatia continuarii relatiei fiind una foarte ridicata. Cand ba unul ba celalalt pierde, calitatea relatiei devine compromisa, sansele de despartire fiind foarte mari. Viata este frumoasa cand fiecare protagonist se simte fericit si implinit. De aceea este bine sa te inconjori de oameni veseli, pozitivi, cu vederi sanatoase de viata, cu viziuni extinse care te pot ajuta sa cresti si tu. Cand discutiile purtate cu cei din jur sunt constructive, pline de antren si veselie, partea interactionala a fiintei tale este corect hranita. Ofera-i deci acestei parti ale tale cat mai multa fericire, veselie, iubire si respect de sine. Dezvolta cat mai multe modalitati armonioase de a rezolva problemele si conflictele care sa promoveze dezvoltarea, construind relatii congruente si sanatoase.
Te-ai gandit vreodata ca este foarte important contextul in care traiesti? E bine sa stii ca este extrem de important ce auzi, ce vezi, ce fel de obiecte te inconjoara, care este temperatura locului in care traiesti, daca locuinta ta este luminoasa si colorata in culori vii sau intunecata si plina de culori terne. Daca hainele tale sunt viu colorate sau preferi culorile inchise si triste. Daca casa ta este aerata sau plina pana la refuz de obiecte si corpuri de mobila masiva. Calitatea aerului in spatiul in care locuiesti si lucrezi, cat si in zona in care traiesti este de asemeni foarte importanta. Fiecare dintre acesti factori au un efect important asupra vietii tale. Deja se stie ca exista o legatura profunda intre culoare, sunet si muzica si ceea ce se intampla in corpul uman. Amenajeaza-ti locul in care traiesti si lucrezi in asa fel, incat ea sa oglineasca viata, armonie, culoare si bucurie.
Calitatea alimentelor este de asemeni un alt factor important al fericirii personale. Ce fel de mancare si bautura introduci in corpul tau? Sunt acestea de calitate? Cu siguranta ca deja stii ca exista o legatura intre ceea ce mananci si bei si modul in care simti si actionezi. Corpul tau este unic si de aceea este bine sa ii oferi hrana care ii este ei adecvata, stiut fiind ca ceea ce unuia ii este bun, e posibil ca altuia sa ii dauneze. Daca vezi ca un aliment iti dauneaza, inseamna ca e mai bine sa il elimini chiar daca cei din jur iti vor spune ca acel aliment este plin de vitamine si nutrienti valorosi. Corpul tau stie cel mai bine de ce ai nevoie si ce exista in exces inlauntrul lui. Asculta-l de fiecare data cu atentie si ofera-i exact acea hrana care il satisface pe el cel mai mult, pastrandu-l intr-o stare de sanatate cat mai perfecta.
Cand te-ai axat cu adevarat pe latura ta spirituala? Nu ma refer aici la rugaciuni si meditatii, ci la adevarata traire spirituala si anume acea relatie pe care o ai cu forta vietii. Cum iti vezi tu viata? O tratezi cu respect? Iti folosesti legatura spirituala in viata de zi cu zi? Iti procuri tu cat mai multe clipe de fericire, multumire, recunostinta, bucurie si armonie atat interioara cat si exterioara avuta in relatiile tale atat cu personajele vii, cu activitatile pe care le faci cat si cu tot ceea ce te inconjoara? Implica-te in cat mai multe activitati care iti confera forta interioara, bucurie si implinire. Fii recunoscator pentru tot ceea ce clipa iti ofera in asa fel incat sa oferi si tu la schimb calitate, iubire, respect si multumire.
Daca vrei sa ai o viata fericita si implinita, este bine sa intelegi ca cele opt parti ale tale se influenteaza intre ele. Incerca sa te cunosti cat mai bine, ca sa stii care este hrana cea mai adecvata a fiecarei parti ale tale. Pe masura ce afli cat mai multe amanunte despre propria ta persoana, imbunatateste-ti starea ta de sanatate si calitatea viatii pe care o traiesti. Cu cat vei da mai multa atentie sanatatii tale totale, cu atat vei ajunge mai repede sa traiesti o viata mai vesela, mai responsabila si mai eficienta. Esti binecuvantat cu daruri si resurse extraordinare si doar de tine depinde daca le folosesti in mod eficient vazand in fiecare zi partea plina a paharului sau sa iti irosesti viata vazand partea goala a ei. Ai suficienta energie, posibilitate de a-ti dezvolta inteligenta, informatii la tot pasul, vointa, iubire si sansa de a trai in armonie cu tine insuti si cu ceilalti, incat sa poti sa duci o viata implinita si fericita. Esti o fiinta umana cu o natura superioara, care cu cat vei invata sa te apreciezi mai mult si sa iti dezvolti increderea in tine insuti respectandu-te si iubindu-te la adevarata ta valoare, cu atat vei putea mai repede sa experimentezi o viata implinita si plina de satisfactii multiple.
Spune-mi daca si tu consideri ca cele opt parti ale tale iti influenteaza starea interioara, relatiile si calitatea vietii pe care o traiesti si cum crezi ca s-ar putea imbunatati toate acestea si mai mult?