miercuri, 19 octombrie 2011

Foarte mic inventar de metode prin care noi, femeile, distrugem viata barbatilor

Foarte mic inventar de metode prin care noi, femeile, distrugem viata barbatilor
by Simona Tache
1. Lacrimile. Pentru ca par dragalase, interesante si incitante oricarui barbat aflat la inceputul vietii amoroase, dar ii enerveaza cumplit pe cei care au asistat deja la varsarea a mai mult de zece galeti. Pentru ca, desi universul se apropie cu pasi mari de disolutie, ei n-au reusit inca sa invete cum sa reactioneze atunci cand noi plangem. Cum sa invete, saracii, din moment ce, daca incearca schema cu luatul in brate, vom plange si mai tare pentru urmatoarele doua ore, iar daca aleg datul cu basca de pamant si bocancii in mobila, vom plange mai incet ca intensitate, dar pana dimineata?

2. Zodiile. Pentru ca s-au saturat sa-si sune mama, la inceputul fiecarei noi relatii, ca s-o intrebe a nu stiu cata oara la ce ora s-au nascut pe motiv ca noua iubita tine musai sa le calculeze ascendentul. E drept, l-ar putea tine si ei minte de la o relatie la alta, dar le e si-asa destul de greu sa-si memoreze zodia.
3. Pisiceala. Pentru ca apare in cele mai nepotrivite momente ale vietii lor. Exemplu:
Ea (8/11/2005 2:30:49 PM): BUZZ!! ce faci, gandacel, muncesti? :-P
Ea (8/11/2005 2:30:49 PM): BUZZ!
Ea (8/11/2005 2:30:55 PM): BUZZ!! pisiii, de ceee nu raspuuuunzi?:((
El (8/11/2005 2:31:17 PM): treaba si tre’ sa intru-n sedinta, vb mai tarziu
Ea (8/11/2005 2:31:33 PM): nuuu, acuum, un piic :x
Ea (8/11/2005 2:31:39 PM): hai, ma, puiut, ca ma alint si eu nitel. spune-mi ceva frumos si te las :-S
Ea (8/11/2005 2:31:49 PM): BUZZ!! de ce nu ma bagi in seama? nu ma mai iubeeesti? :((
El (8/11/2005 2:31:56 PM): bai, intelege ca nu pot
Ea (8/11/2005 2:32:00 PM): bineee :(
Ea (8/11/2005 2:32:21 PM): pa, chiar m-ai enervat, sa stii

4. Tinutul in brate. Pentru ca daca, intr-o noapte, sunt foarte obositi si uita sa doarma cu noi in brate, a doua zi dimineata avem bot.

5. Declaratiile de dragoste. Pentru ca trebuie sa raspunda de minimum zece ori pe zi la intrebarile „Ma iubesti?” si „Cat de mult ?”, iar daca de la a opta oara-ncolo raspund plictisit, e nasol.

6. Complimentele. Pentru ca, daca nu observa ca ne-am schimbat rujul, ca am fost la coafor sau ca avem o rochita noua si nu verbalizeaza observatia prin niste cuvinte dragute (si originale!), iar e nasol.

7. Micile crizulite. Pentru ca punem bot din senin si ne enervam daca ei nu observa. Iar daca observa si ne intreaba ce am patit nu vrem sa raspundem. Iar daca insista, plangem.

8. Capriciile. Pentru ca ne apuca pofta de biscuiti cu crema la 1,36 noaptea. Pentru ca ne dam cu fundul de pamant cate o saptamana sa ne duca la munte, iar cu o ora inainte de plecare nu mai vrem sa mergem nicaieri fiindca ne doare burta si avem o depresie.

9. Intrebarile. Pentru ca vrem sa stim la ce se gandesc exact cand ei n-au chef sa vorbeasca cu nimeni.

10. Fitele. Pentru ca vrem sa ne umple presul de la usa cu flori, iar daca se intampla, facem figuri si mai mari. Pentru ca plecam la mama doar ca sa se roage de noi sa ramanem si, daca n-o fac, suntem de parere ca ne-au umilit.

11. Absurdul. Pentru ca uneori ii iubim doar daca ne arata ca nu-i interesam, iar daca se poarta prea frumos si curtenitor, ii consideram blegi. Pentru ca daca ne insala sunt niste magari, iar daca n-o fac ni se par cam papagali.

12. Prietenele. Pentru ca prietena noastra cea mai buna suna exact atunci cand ei au chef de joaca, iar noi alegem sa plangem impreuna cu ea ca a parasit-o porcul in loc sa ne gadilam cu ei si sa ne batem cu perne.

13. Dezorientarea in spatiu. Pentru ca, dupa 30 de minute de explicatii, tot n-am inteles cum se ajunge intr-un loc in care am mai fost macar de doua ori.

14. Intarzierile. Pentru ca, daca ei intarzie patru minute, sunt nesimtiti si nu ne respecta, iar daca noi intarziem 30 suntem printese.

15. Curele de slabire. Pentru ca ii plictisim cu ale noastre, iar daca se intampla sa ia si ei un kil in plus, in frigider nu se va mai gasi decat iaurt.

16. Mama. Pentru ca ne apuca migrenele de cate ori trebuie sa bifam o vizita la a lor, dar ii trimitem s-o ajute pe-a noastra sa care sacosele cu gogonele de la piata.

17. Baia. Pentru ca le oferim mereu o baie supraaglomerata de cosmeticale de-ale noastre pe care n-au voie s-o ude cand fac dus.

18. Hainele. Pentru ca oricat s-ar stradui sa se imbrace civilizat si ingrijit, noi tot mai gasim ceva de comentat.

19. Telefonul. Pentru ca daca ne suna doar de doua ori pe zi, tragem concluzia ca nu ne iubesc suficient, iar daca ne suna de trei ori se cheama ca ne bat la cap.

20. „Vreau asta si o vreau acum!”. Pentru ca, daca le cerem un CD rar pe care ei sunt nevoiti sa-l comande unui prieten din America, ni se pare ca nu sunt in stare sa ne indeplineasca imediat o dorinta, deci nu-i interesam, deci nu mai vrem nici un CD.

21. Transferul de vinovatie. Pentru ca, desi nu le-o spunem explicit, reusim intotdeauna sa-i facem sa se simta vinovati de faptul ca noi am busit masina, intr-un moment in care ei erau plecati din tara.

22. Logoreea. Pentru ca ne ia 20 de minute sa le comunicam o informatie care, in mod normal, ar putea fi transmisa in maximum 10 secunde.

23 -1480. Pentru multe alte motive pe care le puteti adauga voi, ca eu m-am plictisit si nu ma mai pot concentra.

miercuri, 12 octombrie 2011

Miere şi scorţişoară O COMBINAŢIE CURATIVĂ

Miere şi scorţişoară

INTRODUCERE

S-a descoperit că o combinaţie de miere cu scortişoara poate vindeca majoritatea bolilor.
Mierea este produsă în majoritatea ţărilor lumii.
Medicina alternativă Ayurvedica, precum şi cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
Oamenii de ştiinta de astăzi accepta şi ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) în tratarea multor tipuri de afecţiuni.
Mierea poate fi utilizată în multe tipuri de afecţiuni fără a avea efecte secundare.
Ştiinţa contemporană ne spune că deşi mierea este dulce, dacă se administrează în doze corespunzătoare, ca medicament, nu va dăuna pacienţilor cu diabet.
O revista faimoasa, Weekly World News, care apare în Canada, a publicat în ediţia din 17 ianuarie 1995 o listă de afecţiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinaţiei de miere cu scorţişoară, în urma studiilor efectuate de savanţii occidentali.

ARTRITA

Amestecaţi o parte de miere în doua părţi apă călduţă şi apoi adăugaţi o linguriţă de scorţişoara pudră. Faceţi o pastă şi masaţi-o uşor în partea de corp care vă doare.
Durerea cedează în interval de 15 minute, în cele mai multe cazuri.  
Pacienţii cu artrită îşi pot administra zilnic câte o cană de apă fierbinte cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră.
Daca remediul se administrează cu regularitate, chiar şi artrita cronică poate fi vindecată.
Într-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat că atunci când doctorii le-au administrat pacienţilor o combinaţie de o lingură de miere cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră înainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti trataţi, 73 de pacienţi au scăpat complet de dureri în interval de o luna. Majoritatea acestor pacienţi nu puteau merge sau aveau o libertate de mişcare restrânsa, dar dupa terapie, au început să meargă cu mai puţine dureri.

CĂDEREA PĂRULUI

Cei care au probleme de caderea părului sau calviţie pot aplica pe păr o pastă alcatuită din ulei de măsline fierbinte, o lingură de miere, o linguriţă de scorţişoară pudră înainte de baie, lasand-o sa acţioneze aproximativ 15 minute, după care se spală părul.
S-a demonstrat că remediul este eficient şi daca se păstreaza timp de 5 minute.

INFECŢII URINARE

Luaţi două linguri de scorţişoară pudră şi o linguriţă de miere într-un pahar de apa calduţă şi beţi. Distruge toţi germenii din vezica urinară.

DURERI DE DINŢI

Faceţi o pastă dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră şi cinci linguriţe de miere şi aplicaţi pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) până când dintele nu mai doare.

COLESTEROL

Două linguri de miere şi trei linguriţe de scorţişoară pudră, amestecate cu          450 ml. de ceai, dacă sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% în interval de 2 ore.
Ca şi în cazul pacienţilor cu artrită, dacă remediul se administrează de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
Conform unei informatii publicate într-o revista medicală, mierea în stare pură consumată zilnic împreună cu mâncarea înlătură problemele de colesterol.

RĂCELI

Cei care suferă de răceli normale sau severe ar trebui să ia o lingură de miere călduţă cu 1/4 linguriţă de scorţişoară pudră timp de 3 zile.
Acest remediu vindecă majoritatea cazurilor de tuse cronică, raceala şi curăţă sinusurile.

INFERTILITATE

Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma bărbaţilor.
Dacă barbaţii impotenţi vor lua cu regularitate două linguri de miere înainte de culcare, problema lor se va rezolva.
În China, Japonia şi Orientul Indepartat, femeile sterile dar şi cele care doresc fortificarea uterului au luat scorţişoară pudră, timp de secole.
Femeile sterile pot să ia un vârf de cuţit de scorţişoară pudră cu o jumătate de linguriţă de miere şi să îşi frece gingiile cu această combinaţie în mod frecvent pe toată durata zilei, astfel încât combinaţia să se amestece uşor cu saliva şi să pătrundă în corp.
Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani,          pierzându-şi speranta ca vor fi capabili să procreeze vreodată. Când au aflat despre acest remediu, atât femeia cât şi barbatul au început să consume miere şi scorţişoară în modul arătat mai sus. Femeia a rămas însărcinată după câteva luni şi a născut gemeni la termen.

DERANJAMENTE STOMACALE

Mierea cu scorţişoară pudră vindecă durerile de stomac şi îndepărtează ulcerele stomacale de la rădăcină.
BALONARE : În conformitate cu studiile efectuate în India şi Japonia, s-a descoperit că mierea, în combinaţie cu scorţişoara pudră, ajuta şi îndepărtează balonarea şi durerile de stomac.
 
BOLI CARDIOVASCULARE

Faceţi o pastă din miere şi scorţişoară pudră. Ungeţi pe pâine sau umpleţi clătitele cu această pastă în loc de dulceaţă sau gem şi mâncaţi cu regularitate la micul dejun.
Reduce colesterolul din artere şi salvează pacientul de riscul unui atac de cord.
Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmaţi acest remediu zilnic pentru a preveni apariţia unui alt atac.
Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea şi întăreşte ritmul cardiac.
În America şi Canada, mai multe spitale şi-au tratat pacienţii cu succes când au descoperit că arterele şi venele îşi pierd flexibilitatea şi tind să se astupe. Mierea şi scorţişoara îmbunătăţesc circulaţia sanguina.  

SISTEMUL IMUNITAR

Utilizarea zilnică a scorţişoarei pudră întăreşte sistemul imunitar şi protejează organismul împotriva bacteriilor şi atacurilor virale.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea conţine diferite vitamine şi fier în cantităţi mari.
Consumul regulat de miere întăreşte corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile şi afecţiunile virale.  

INDIGESTIE

Scorţişoara pudră presarată peste 2 linguri de miere administrate înainte de masă, înlătură aciditatea şi ajută la digestia celor mai grele mâncăruri.

GRIPĂ

Un om de ştiinţă din Spania a demonstrat că mierea conţine un ingredient natural care omoară germenii de gripă, salvând pacientul de la îmbolnăvire.

LONGEVITATE

Ceaiul cu miere şi scorţişoară, consumat cu regularitate, încetineşte efectele îmbătrânirii.
Pentru ceai, puneţi la fiert 4 linguri de miere, 1 lingură de scorţişoară pudră şi 3 căni de apă.
Beţi 1/4 de cană, de 3 până la 4 ori pe zi. Vă păstrează pielea sănătoasă şi fină şi încetineşte efectele îmbătrânirii.
De asemenea, creşte speranţa de viaţă, vă veţi simţi mult mai tânar(ă) !

ACNEE

Formaţi o pastă din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Aplicaţi această pastă peste coşuri seara înainte de culcare şi spalaţi-o cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de două săptămâni, va înlătura coşurile de la radacina.

INFECŢII ALE PIELII

Eczemele, herpesul şi toate tipurile de infecţii ale pielii se vindecă prin aplicarea unei combinaţii de miere şi scorţişoară pudră pe părţile afectate.

CURE DE SLĂBIRE

În fiecare dimineaţă pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi seara înainte de culcare, beţi miere şi scorţişoară pudră fierte într-o cana de apa.
Daca se administrează în mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutăţii chiar şi a celor mai obeze persoane.
De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi în organism chiar dacă persoana respectivă consumă o dietă hipercalorică.

CANCER

Studii recente efectuate în Japonia şi Australia au arătat că s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal şi osos.
Pacienţii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui să ia zilnic o lingură de miere cu o linguriţă de scorţişoară pudră timp de o lună, de 3 ori pe zi şi să continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strică!

OBOSEALĂ

Studii recente au arătat că conţinutul de zahăr din miere este mai degrabă folositor şi nicidecum dăunator vitalităţii organismului.
Persoanele de vârsta a treia care consumă miere şi scorţişoară în părţi egale au mai multă vitalitate şi flexibilitate.
Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate în acest subiect, spune că o jumatate de lingură de miere într-un pahar cu apa, presărat cu pudră de scorţişoară consumată zilnic, dimineaţa dupa ce ne spălăm pe dinţi, şi din nou  după amiaza în jurul orei 3.00 atunci când vioiciunea organismului este în scădere, duce la îmbunătăţirea vitalităţii organismului, în interval de o săptămâna.

HALENĂ

Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineaţa, fac gargară cu o linguriţă de miere şi scorţişoară pudră amestecate în apă fierbinte. Astfel, respiraţia lor îşi păstrează prospeţimea pe durata întregii zile.

PIERDEREA AUZULUI

Mierea cu scorţişoară pudră luate zilnic în cantităţi egale duc la refacerea auzului.

Şi dacă tot încercaţi terapia …
Trimiteţi-o şi altora, ca sa poată profita şi ei.

joi, 6 octombrie 2011

Ce mâncăm

Multi il mananca, multi il apreciaza, insa putini stiu ce contine. Ca foarte multe alte mancaruri pe care le consumam, iaurtul Casa Buna
de la Danone, pe langa laptele praf, emulgatori, contine si….“fructe”
in poze, pentru ca in realitate contine doar colorant natural.
Pentru a nu speria consumatorii, producatorul Danone s-a gandit sa
inlocuiasca denumirea standard E120 cu numele real Cosenilã
.
http://laurentiu.elenaworld.net/wp-content/uploads/2010/10/gandaci-225x300.jpg
Cosenila este defapt o specie de gandaci din familia Dactylopius coccus
(sau Coccus cacti) ce traiesc in Mexic, Peru pe anumite specii de cactusi.
Din acesti gandaci se extrage un colorant rosu aprins,
ce apoi este transformat in cosenila, carmin sau acid carminic.
Producerea colorantului natural.
Acesta se poate extrage doar din gandacul femela
http://laurentiu.elenaworld.net/wp-content/uploads/2010/10/Cosenila-216x300.jpg
Deoarece cererea a devenit tot mai mare odata cu interzicerea de UE si SUA
a colorantilor sintetici in alimente, in tari precum Mexic sau Australia au luat
nastere ferme de gandaci cosenila.
http://laurentiu.elenaworld.net/wp-content/uploads/2010/10/Dactylopius_coccus-300x225.jpg
cluster de femele

Sub invelisul alb-cenusiu ca de bumbac corpul gandacilor este rosu. Ajunse la maturitate, aprox 90 zile, femelele sunt recoltate.
Sunt ucise prin innecare in apa iar apoi sunt puse la uscare
(artificiala sau solara). Cand ajung la aprox. 30% din greutate
pot fi prelucrate pentru obtinerea colorantului prin strivire sau
stoarcere
. In functie de cantitate si alti aditivi colorantul poate lua
mai multe nuante de la violet, rosu aprins pana la orange. Pentru
producerea unui kg de cosenila sunt necesare aprox 100.000-150.000
de insecte.
http://laurentiu.elenaworld.net/wp-content/uploads/2010/10/uscare-150x150.gif
In trecut acest colorant era folosit doar pentru colorarea tesaturilor si
de catre pictori. In prezent este folosit atat in industria cosmeticelor cat
si in cea alimentara. In cosmetice, cosenila este folosita in fabricarea
rujurilor, pudrelor, lipstick-urilor samd. In industria alimentara
este folosit in fabricarea sucurilor acidulate, “naturale”(vezi Prigat)
sau orice bauturi ce au la baza “fructe”. De asemenea se gaseste si
in mezeluri, salamuri, carnati, carne(vezi produsele Meda), colorantii
de oua, iaurt(Danone-fructe), lapte(Fulga-fructe), produse de patiserie,
deserturi, gemuri, gelatina, toppinguri, diverse varietati de branza.

Recomandari:
Deoarece este extras din gandaci/insecte, toate produsele ce contin acest colorant
nu sunt recomandate vegetarienilor sau oamenilor carora religia le interzice
(ex musulmanii). Nu este recomandat copiilor sau persoanelor cu hipertensiune.
S-au constatat putine reactii adverse, in general alergii sau in unele cazuri aparitia
astmului. PS:Cum la noi acest colorant se gaseste in cel putin un produs pe care-l
consumam zilnic, sa nu aud ca va mai luati de chinezi ca mananca tot felul de
gandaci. Si noi facem la fel doar ca nu stim! O zi placuta si…pofta buna!
Later Edit: Tocmai dupa ce am terminat de scris articolul, am terminat si sticla
de suc Prigat. Apoi am citit ingredientele. Si Prigatul este colorat tot cu gandaci.
WTF…!!Bleah :(
http://laurentiu.elenaworld.net/wp-content/uploads/2010/10/prigat-300x225.jpg

miercuri, 5 octombrie 2011

Nick Vujicic, un om fericit. Fără mâini, fără picioare

Nick Vujicic, născut cu sindromul Tetra- Amelia, a reuşit să-şi învingă soarta şi să se bucure de viaţă.
Când s-a născut Nick Vujicic, în urmă cu 29 de ani, în oraşul Brisbane din Australia, în sala de naşteri s-a aşternut liniştea. Tatălui său, prezent la naştere, i s-a oprit respiraţia pentru câteva momente, iar medicul şi asistentele au încremenit. Mama lui Nick îşi auzea nou-născutul plângând, dar se întreba unde e: nu credea că arătarea fără mâini şi fără picioare este copilul ei! În primele zile de la naştere, niciun apropiat al familiei nu a îndrăznit să le spună părinţilor felicitări, nimeni nu a trimis un buchet de flori la spital.
“Cine ar vrea un soţ fără mâini şi fără picioare?”
Copilăria i-a fost marcată de răutăţile colegilor, de neputinţa de a-şi face prieteni şi de ignoranţa oamenilor din jur, care i se adresau mereu ca unui copil retardat.
La vârsta de 10 ani, puştiul a decis că nu-şi mai suportă viaţa şi a încercat să se sinucidă, după ce îşi făcuse o listă cu toate lucrurile pe care nu le va putea face în viaţă, din cauza handicapului, şi de care realiza că nu se va putea bucura vreodată.
“Mă gândeam că nu m-aş putea însura. Cine ar vrea un soţ fără mâini şi fără picioare? Şi chiar dacă m-aş însura, cum mi-aş ţine de mână soţia? Cum aş dansa cu mireasa mea în seara nunţii?”, îşi povesteşte Nick momentul de cumpănă în interviurile pe care le acordă în întreaga lume.
Părinţii au fost principalii lui susţinători. L-au sprijinit mereu şi l-au încurajat. Au refuzat să-l înscrie la o şcoală pentru copii cu handicap, aşa că şi-au folosit imaginaţia pentru ca Nick să facă faţă cerinţelor. Cum cel mai greu era scrisul, i-au construit un dispozitiv de ţinut creionul, lipit de un deget ce iese din ciotul care-i ţine loc de picior stâng.
După liceu, Nick Vujicic a urmat cursurile Universităţii Grif fin din Logan, Australia, de unde a obţinut o dublă specializare, în Contabilitate şi Planificare financiră. La 19 ani de la momentul în care l-a bântuit gândul morţii, Nick se bucură de cereri în căsătorie de la femei din toată lumea. A avut câteva relaţii stabile, însă mai aşteaptă încă femeia care să îi devină soţie.
Scrie la calculator 43 de cuvinte pe minut
Când se trezeşte dimineaţa, Nick dă la o parte pătura cu ciotul ce-i înlocuieşte piciorul stâng şi aprinde lumina cu o crosă. Se mişcă prin casă ajutându-se de ciot, se spală pe dinţi cu o perie fixată într-un dispozitiv lipit de perete, se bărbiereşte şi îşi piaptănă părul cu o improvizaţie similară şi apoi se aşază la computer. Chiar se pricepe la mânuit tastatura! Poate tasta 43 de cuvinte pe minut, cu degetul mare ce iese din ciot, şi pe care îl alintă “copănelul de pui”.
Când iese la plimbare, foloseşte un cărucior electric pe care îl acţionează cu ajutorul “copănelului”. Handicapul nu l-a împiedicat să facă sport şi să se distreze, aşa că înoată, pescuieşte, face surf, călăreşte şi joacă fotbal ori golf.
“E atât de rece apa că-ţi îngheaţă mâinile”
Peste 40 de milioane de oameni au vizionat pe YouTube imagini cu momente din viaţa lui Nick, iar bărbatul i-a cucerit pe toţi. “E atât de rece apa că-ţi îngheaţă mâinile”, glumeşte Nick într-un filmuleţ postat pe You- Tube, în care se distrează alunecând pe un tobogan cu apă.
În altul, sare în piscină, de pe o trambulină, şi înoată cu ciotul, aşa cum l-a învăţat tatăl încă de când era copil. Mare iubitor de fotbal, Nick nu se mulţumeşte doar să privească, ci joacă pe teren lovind mingea cu capul. Iar în toate aceste înregistrări, bărbatul emană fericire, de parcă toată viaţa lui este o sărbătoare.
Slujba lui: orator motivaţional profesionist
La cei 29 de ani pe care îi are, Nick are un zâmbet cuceritor, demn de platourile de filmare de la Hollywood, este charismatic şi-şi vrăjeşte publicul din primele secunde. Acum te face să râzi, iar în clipa următoare să plângi. Este orator motivaţional profesionist de la 23 de ani, a vorbit în faţa a peste un milion de oameni de pe tot globul, pe care a vrut să-i convingă că, prin voinţă şi determinare, orice necaz poate fi depăşit şi că nicio provocare nu este de neînvins. Iar exemplul personal arată că ceea ce spune nu sunt vorbe goale: Nick are propria companie de discursuri motivaţionale, face afaceri imobiliare, investeşte pe piaţa de valori, iar prin intermediul propriei fundaţii ajută şcoli din ţările lumii a treia şi sprijină construirea de spitale şi orfelinate.
“Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie

Momentul în care Nick Vujicic a trecut de la frustrare şi depresie la optimism şi succes a fost cel în care s-a ambiţionat să-şi privească viaţa dintr-o perspectivă pozitivă. În conferinţele lui, el spune: “Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie. Lumea se uită la mine şi se gândeşte că un om fără membre are potenţial limitat şi că nu va putea avea succesul de care se bucură alţii. Serios? De ce? Doar pentru că nu am mâini şi picioare nu înseamnă că nu pot face afaceri sau că nu pot învăţa contabilitate”.
Succesul unui om stă în felul în care îşi vede viaţa şi viitorul, iar piedicile există doar în mintea lui, îi mai place lui Nick Vujicic să spună.
Tânărul îşi priveşte handicapul ca pe un dar de la Dumnezeu, iar credinţa lui face ca multe comunităţi religioase din întreaga lume să-l invite să ţină discursuri. În 2008, a onorat o astfel de invitaţie şi la Timişoara.
GENETIC

O boală rară, care ucide bebeluşii
Nick Vujicic e, înainte de orice, un supravieţuitor al unei boli care, de cele mai multe ori, ucide la puţin timp după naştere. Doctorii australieni i-au pus diagnosticul târziu, fiindcă nu se mai confruntaseră cu aşa ceva: sindrom Tetra-Amelia, cauzat de o mutaţie genetică.
Pe lângă lipsa membrelor, majoritatea bolnavilor au malformaţii la faţă, craniu, organele reproducătoare, anus şi pelvis.
Un alt supravieţuitor celebru al bolii este japonezul Hirotada Ototake, de 35 de ani, jurnalist de sport şi autorul cărţii “Nimeni nu este perfect”, best-seller în Japonia, vândută în 4,5 milioane de exemplare.

1 milion de oameni -

au participat până acum la conferinţele motivaţionale ale lui Nick Vujicic, iar filmuleţe postate pe YouTube au fost urmărite de aproximativ 50 de milioane de oameni

ÎNVĂŢĂTURI

“Felul în care îţi vezi viaţa e prima cheie. Lumea se uită la mine şi se gândeşte că un om fără membre are potenţial limitat şi nu poate avea succesul de care se bucură alţii.“
“Doar fiindcă n-am mâini şi picioa re nu înseamnă că nu pot face afaceri sau că nu pot învăţa contabilitate.“


sursa evz.ro

Credinta a invins Stiinta: rugaciunile chiar ajuta pe cei suferinzi

Conform rezultatelor unui studiu international de anvergura, rugaciunile de la capataiul celor suferinzi sau bolnavi de diferite afectiuni au, intr-adevar, efectul scontat, mai ales daca persoanele care se roaga il iubesc intr-adevar si le pasa de cel aflat in suferinta.
Testele si experimentele au fost efectuate de o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Indiana, condusa de catre Candy Gunther Brown, profesor de religie in cadrul acestei institutii. In cadrul unui experiment, se mentioneaza cazul unei femei in varsta care nu stia ca la capataiul ei se roaga o persoana, si care in mod inexplicabil s-a vindecat dupa ce persoana respectiva si-a asezat palmele asupra ochilor sai si s-a rugat mai putin de un minut.

Dupa acest eveniment, echipa s-a deplasat in Mozambic si Brazilia pentru a experimenta ceea ce ei numeau " rugaciunea de proximitate" asupra persoanelor cu afectiuni oculare si auditive. Conform propriilor declaratii, toti subiectii cu probleme de sanatate s-au vindecat in urma rugaciunilor.

"Am ales sa studiem efectele rugaciunii de proximitate deoarece acest tip de rugaciuni a dus al vindecarea a numerosi bolnavi, fiind practicat frecvent in intreaga lume de membrii Bisericii Penticostale, precum si de alte organizatii crestine umanitare", afirma d-na Brown.

Echipa de cercetatori declara ca studiul va fi publicat in numarul din septembrie al prestigiosului Southern Medical Journey, tratand efectele clinice ale "rugaciunii de proximitate" si neincercand sa explice mecanismul prin care s-au produs vindecarile. Totusi, mai multi oameni de stiinta s-au declarat sceptici, atacand proiectul celor de la Universitatea Montana.

"Studiul, asa cum este descris este subiectiv si nu are valoare stiintifica, mai ales ca este folosit sub forma propagandei religioasa. Au exploatat disperarea unor oameni care traiau in conditii mizere si nu aveau acces la cea mai elementara ingrijire medicala, doar pentru a-i aduce pe acestia sub influenta bisericilor penticostale. Si-au facut propaganda religioasa pe suferinta unor amarati", declara plin de naduf, Terry Sanderson, presedintele National Secular Society, una dintre cele mai influente asociatii care promoveaza ateismul militant in cadrul societatii americane.


Sursa: DailyMail

A învins destinul!

A învins destinul! Povestea incredibilă a unui puşti de 9 ani care a depăşit orice barieră!

Cody McCasland e un puşti de nouă ani de origine scoţiană, născut în Colleyville, Texas. Nu există cuvinte pentru a descrie ce reuşeşte el în fiecare clipă. Condamnat la nemişcare, Cody zburdă şi se bucură pentru fiecare pereche de proteze care se mai inventează pentru el, aşa cum un copil normal râde la o pereche de adidaşi noi şi coloraţi.

Priviţi fiecare dintre imagini! Seninătatea chipului, zâmbetul firesc şi privirea înfruntând obiectivul aparatului de fotografiat. Te obligă să i te uiţi în ochi şi abia apoi să cobori pentru a-i vedea "picioarele". E o poveste ce pare incredibilă şi îţi vine să te freci la ochi şi să zici: film, Hollywood.

De fapt, e viaţă şi Texas. Un copil de origini scoţiene, diagnosticat la câteva luni de la naştere cu un virus foarte rar. Agnezie sacrală. În spatele acestor cuvinte cu puternică rezonanţă mistică se ascunde o realitate groaznică. Boala respectivă e devastatoare şi atacă membrele inferioare şi coloana vertebrală. Un copil din 25.000 este condamnat la invaliditate, dar Cody este unul dintre oamenii care au învins destinul.

Exemplu pentru militarii din Irak şi Afganistan

Nu e vorba doar despre faptul că printr-o voinţă supraomenească a reuşit să meargă, deşi până şi părinţii îl vedeau toată viaţa într-un cărucior. Cody a depăşit orice barieră şi a început rând pe rând să practice diferite sporturi, schimbând diversele proteze, aşa cum mulţi dintre noi oamenii normali nu putem face cu patine, role şi adidaşi. Hochei, fotbal, surf, jogging, înot, baseball, cricket sunt tipurile de mişcare pe care le face puştiul de nouă ani, condamnat la imobilitate, dar răzvrătit în faţa sorţii.

Micuţul a ajuns un talisman pentru militarii din Irak ori Afganistan, care, după ce îşi pierd picioarele în teatrele de război ale lumii, au impresia că şi-au încheiat viaţa. Cody merge, vorbeşte cu ei, îi îmbărbătează. "Eu am putut. Priviţi! Şi sunt doar un copil!". Un exemplu pentru ei şi pentru noi toţi. O lecţie de viaţă din partea unui micuţ ce a trăit în nouă ani ce alţii nu pot înţelege în nouă vieţi. Dar, peste toate, zâmbetul! Zâmbetul acela de copil. Poznaş şi cumva inocent zeflemitor. "Mi‑ai luat picioarele, dar îmi place prea mult să mă joc. Ia uiteee ce proteze am...", e mesajul trimis oră de oră destinului.

Este purtător de cuvânt!

În timp, activitatea lui Cody McCasland s-a ramificat, ajungând imaginea spitalului unde a fost operat. Site-ul "Team Cody", construit de Spitalul pentru copii Texas, ajută la strângerea de fonduri pentru micuţii cu diferite probleme de sănătate. Scoţianul este şi purtător de cuvânt al asociaţiei "Provocarea fundaţiei sportivilor" (CAF), iar dorinţa copilului de nouă ani este să participe la o ediţie a Jocurilor Paralimpice.

A fost operat de mai multe ori

Gravitatea bolii de care suferă i-a creat nenumărate problemele micuţului de nouă ani. Starea precară de sănătate l-a dus pe Cody de mai multe ori pe masa de operaţie, însă acesta nu a încetat niciodată să zâmbească, reuşind prin atitudinea sa să uimească o lume întreagă. "Voinţa lui Cody este de domeniul fantasticului. Deşi este conştient de calvarul pe care îl trăieşte zi de zi, zâmbetul nu-i dispare niciodată de pe faţă", au dezvăluit medicii care îl ţin sub supraveghere continuă.

17 luni a fost vârsta la care Cody a purtat pentru prima dată proteze

www.prosport.ro/.