miercuri, 5 octombrie 2011

A învins destinul!

A învins destinul! Povestea incredibilă a unui puşti de 9 ani care a depăşit orice barieră!

Cody McCasland e un puşti de nouă ani de origine scoţiană, născut în Colleyville, Texas. Nu există cuvinte pentru a descrie ce reuşeşte el în fiecare clipă. Condamnat la nemişcare, Cody zburdă şi se bucură pentru fiecare pereche de proteze care se mai inventează pentru el, aşa cum un copil normal râde la o pereche de adidaşi noi şi coloraţi.

Priviţi fiecare dintre imagini! Seninătatea chipului, zâmbetul firesc şi privirea înfruntând obiectivul aparatului de fotografiat. Te obligă să i te uiţi în ochi şi abia apoi să cobori pentru a-i vedea "picioarele". E o poveste ce pare incredibilă şi îţi vine să te freci la ochi şi să zici: film, Hollywood.

De fapt, e viaţă şi Texas. Un copil de origini scoţiene, diagnosticat la câteva luni de la naştere cu un virus foarte rar. Agnezie sacrală. În spatele acestor cuvinte cu puternică rezonanţă mistică se ascunde o realitate groaznică. Boala respectivă e devastatoare şi atacă membrele inferioare şi coloana vertebrală. Un copil din 25.000 este condamnat la invaliditate, dar Cody este unul dintre oamenii care au învins destinul.

Exemplu pentru militarii din Irak şi Afganistan

Nu e vorba doar despre faptul că printr-o voinţă supraomenească a reuşit să meargă, deşi până şi părinţii îl vedeau toată viaţa într-un cărucior. Cody a depăşit orice barieră şi a început rând pe rând să practice diferite sporturi, schimbând diversele proteze, aşa cum mulţi dintre noi oamenii normali nu putem face cu patine, role şi adidaşi. Hochei, fotbal, surf, jogging, înot, baseball, cricket sunt tipurile de mişcare pe care le face puştiul de nouă ani, condamnat la imobilitate, dar răzvrătit în faţa sorţii.

Micuţul a ajuns un talisman pentru militarii din Irak ori Afganistan, care, după ce îşi pierd picioarele în teatrele de război ale lumii, au impresia că şi-au încheiat viaţa. Cody merge, vorbeşte cu ei, îi îmbărbătează. "Eu am putut. Priviţi! Şi sunt doar un copil!". Un exemplu pentru ei şi pentru noi toţi. O lecţie de viaţă din partea unui micuţ ce a trăit în nouă ani ce alţii nu pot înţelege în nouă vieţi. Dar, peste toate, zâmbetul! Zâmbetul acela de copil. Poznaş şi cumva inocent zeflemitor. "Mi‑ai luat picioarele, dar îmi place prea mult să mă joc. Ia uiteee ce proteze am...", e mesajul trimis oră de oră destinului.

Este purtător de cuvânt!

În timp, activitatea lui Cody McCasland s-a ramificat, ajungând imaginea spitalului unde a fost operat. Site-ul "Team Cody", construit de Spitalul pentru copii Texas, ajută la strângerea de fonduri pentru micuţii cu diferite probleme de sănătate. Scoţianul este şi purtător de cuvânt al asociaţiei "Provocarea fundaţiei sportivilor" (CAF), iar dorinţa copilului de nouă ani este să participe la o ediţie a Jocurilor Paralimpice.

A fost operat de mai multe ori

Gravitatea bolii de care suferă i-a creat nenumărate problemele micuţului de nouă ani. Starea precară de sănătate l-a dus pe Cody de mai multe ori pe masa de operaţie, însă acesta nu a încetat niciodată să zâmbească, reuşind prin atitudinea sa să uimească o lume întreagă. "Voinţa lui Cody este de domeniul fantasticului. Deşi este conştient de calvarul pe care îl trăieşte zi de zi, zâmbetul nu-i dispare niciodată de pe faţă", au dezvăluit medicii care îl ţin sub supraveghere continuă.

17 luni a fost vârsta la care Cody a purtat pentru prima dată proteze

www.prosport.ro/.