vineri, 22 iunie 2012

NO COMMENT ... Mai bine cititi si ... Reflectati !!!


 
     Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare !!! "Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice.. Fructele si legumele au triumfat.
     Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate..    Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.
 
     "De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului.
 "Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
 
      Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de "nebunie" organica.
      Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer..
 
      Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani.
      Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris . A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali.
 
      Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului..
      Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC..
      - Consumati cat mai multe fructe si legume. Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de
 legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%.
      - Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau
 printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport.
 
     "Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritive si cancer.
      - Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon. Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert.
      Care sunt cele mai indicate?
Toate fructele contin combinatii de substante protectoare..
Pentru a beneficia de ele, variati culorile:
dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru.
La fel si in cazul legumelor:
dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra.
       Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag.
      Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos.. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate.
Analiza  efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare.
      - Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata.
      - Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc...
      - Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui.  
      Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri.
      In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii.
      Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin.
Se presupune ca anumiti acizi  grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.
 
 
      Leguminoase si cereale complete:
Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan.
 
      - "E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. "Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
       Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare.
In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme accumulate dupa menopauza...
       In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete.
       Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea..
      Optati pentru o alimentatie variata. Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate...
      Si reduceti consumul de alcool.
       De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv,
inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline..
      Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu
ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile.
       Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san.
 
       Miscare!
 
      O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea
diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva
 minute de gimnastica sau de alergat.
Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la ersoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
 
       "Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Si la fel, intreaga  structura corporala.
       Exista o planta anume pe care o preferati?
       Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri. Cercetatorii americani au descoperit faptul
 ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana. Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare.
       Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate
 pe oameni e cale lunga.
 
      Farmacia naturii.
      Ucigasii cancerului:
      - Varza (si, in general, cruciferele) Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza
 de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele
 protectoare sunt mai bine valorificate de organism.
      - Strugurii. Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza
producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.
      - Rosiile. Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas,
 de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.
      - Cerealele. Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul
 si in grisul nerafinate industrial..
      - Citricele Vitamina C previne cancerul.. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea itrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.
 
 
      Inapoi la natura!
Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
      - Alcool cu masura: - barbatii: maximum 2 pahare/zi; - femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
      - Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita.. Carnea nu trebuie prajita prea tare
 si se consuma bucatile mai slabe..
      - Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
      - Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne
 protejeaza de cancer.
      - Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
      - Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale.
      - Multe legume si fructe: zilnic, intre 400-800 g, impartite in 5-10 portii...
      - Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi.
      - Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
      - Ceaiul verde: bautura ideala..
      - Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imbolnavirii de cancer. Inlocuiti-l cu miere!