Fructele şi legumele de culoare NEAGRĂ conţin... un colorant polifenolic numit BERGISTEROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
Când am
folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care
trebuie să vă gândiţi este ”anti-cancer” (atât prevenţie, cât şi terapie
naturală), anti-îmbătrânire şi status antiinflamator; dar nu numai atât
!
Să nu
cumva să uitaţi că a doua cauză de deces la nivel European este
reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala
cauză de deces este reprezentată de cancer şi apoi de bolile
cardio-vasculare!
Dar oare această minune a cerului (Bergisterolul) să ştie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună:
- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vişiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE,
cireşe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar şi albi), mure NEGRE, NONI, RODIE, ALOE VERA, corcoduşe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roşie,
ceapa roşie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ,
dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune.
Ultimele 3 sunt varietăţile de legume şi fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ,
dar conţin Bergisterol într-o cantitate mică !
-
Bergisterol există într-o cantitate de 50-100 mg / g de pieliţă de
strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate.
-
Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva
oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor
hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac)
şi a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a
pielii şi una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne.
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
- Este SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevităţii”) având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii
- Are şi
efect de potenţator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele şi
vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute
de ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
- ¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
- Este un vasodilatator arterial
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
- Se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
- Are
efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai
!), antialergice (inhibând eliberarea
Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
- elasticitatea
articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel
articular, cât şi în piele (astfel având şi un rol
cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i
elasticitatea şi tinereţea
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
- toleranţa la efort, performanţele fizice şi psihice
- durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă
cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul
fizic), prevenind şi combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează
celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului +
măresc durata de viaţă a acestora + se opun apoptozei (morţii) acestora !
g) Creşte eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa şi riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h) (Fito-)
estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în
detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor
endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
ATENŢIE !!!
-
Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE
alimentele menţionate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de
cât mai mult Bergisterol
Vă doresc numai bine + să ne bucurăm de acest factor NEGRU pentru sănătatea noastră !
Dr. Mărginean Călin
|