joi, 11 octombrie 2012

13 adevăruri despre viaţă, care ne fac mai puternici


   Fiecare persoana este incercata de viata, intr-un fel sau altul. Important este sa acceptam provocarile ce ne ies in cale si sa nu ne lasam dezamagiti de situatiile grele. Iata 13 adevaruri dure despre viata, ce ne vor ajuta sa devenim mai puternici si sa luam lucrurile asa cum sunt.
 
1. Viata nu este usoara
   Putem sa avem noroc in viata si sa ne transformam visele in realitate, doar daca avem capul pe umeri si suntem dispusi sa muncim din rasputeri. Ideal ar fi daca am putea sa ne incepem fiecare dimineata cu dorinta de a ajunge mai departe decat in ziua anterioara si cu dorinta de a ne lupta cu situatiile si oamenii ce ne ies in cale.

2. Nu putem evita esecurile din viata
   Cu cat acceptam mai usor ca putem avea parte de esecuri, cu atat vom deveni mai creativi. Nu putem sti niciodata daca ideile noastre vor functiona, insa putem fi siguri ca daca nu incercam, nu vom avea rezultate. Orice am incerca, putem doar sa avem success sau sa invatam o importanta lectie de viata. In fiecare dintre situatii, avem de castigat!

3. In viata nu trebuie sa ne oprim niciodata din invatat
   Ziua in care incetam sa mai invatam ceva, este ziua in care incetam sa ne traim viata frumos si eficient. Sa asimilam deci mereu informatii noi, sa le digeram si sa le folosim in propriul avantaj, pentru a evolua si a ne simplifica viata.

4. Nu putem sa controlam anumite lucruri din viata noastra
   Daca ne pierdem timpul, talentul si energia emotionala, incercand sa rezolvam lucruri ce sunt peste puterile noastre, nu vom face decat sa ne suparam si sa ne oprim evolutia in viata. Sa ne investim deci timpul, in lucrurile pe care le putem controla, care au o rezolvare logica si importanta pentru noi, ca persoane.

5. Informatia nu inseamna cunoastere
   Cunoasterea vine din experientele pe care le avem in viata. Putem discuta de mii de ori despre un lucru, insa prin comunicare, putem doar sa ne formam o intelegere filosofica asupra acestuia. Pentru a-l intelege cu adevarat, trebuie sa il experimentam, sa ne confruntam cu el, sa faca parte din viata noastra.

6. In viata nu poti avea succes daca nu ai valori
   Majoritatea dintre noi ne petrecem timpul incercand sa avem succes in cariera sau viata personala, insa nu avem stabilit un set clar de valori. Doar atunci cand lumea din jur ne va percepe in functie de valorile noastre, vom putea avea succes.

7. Cineva va avea intotdeauna mai mult decat tine
   Fie ca este vorba de prieteni, bani sau lucruri pe care le colectionezi, intot-deauna va exista o persoana care va avea mai mult decat tine. Tine minte ca important in viata nu este cat de multe lucruri palpabile detii, ci cat de bogat esti din punct de vedere intelectual si spiritual.

8. Nu poti schimba trecutul
   Nu poti schimba ce s-a intamplat in trecut in viata ta, insa poti invata din intamplarile care au avut un impact major asupra ta, fie ca este el pozitiv sau chiar negativ. Nimeni nu se poate intoarce in trecut pentru a avea parte de un nou inceput, insa fiecare dintre noi poate incepe astazi o noua poveste ce va avea finalul dorit.

9. Singura persoana care iti poate face viata fericita, esti tu
   Samburele fericirii incolteste prin relatia pe care o avem cu propria persoana. Desi persoanele din viata noastra ne pot afecta pozitiv starea de spirit, pe termen lung nu conteaza altceva decat cum ne simtim in interiorul nostru si cat de impacati suntem cu propriul eu.

10. In viata nu primesti intotdeauna ce iti doresti
   In viata nu primim intotdeauna ceea ce ne dorim, insa daca incercam, putem descoperi ca avem ceea ce ne trebuie. Sa apreciem, asadar, lucrurile pe care propria viata ni le ofera deoarece, alte persoane din lumea in care traim, nu au nici pe jumatate din ce avem noi.

11. In viata primesti ceea ce dai
   Daca ai nevoie de iubire, ofera iubire. Daca doresti sa fii inconjurat de prieteni, fii prietenos. Daca vrei sa ai bani, pastreaza-ti valorile. Viata ne ofera cai simple de a fi fericiti si de a capata ceea ce ne dorim.

12. In viata pierdem prieteni vechi si castigam prieteni noi
   Majoritatea prietenilor din liceu nu vor fi alaturi de noi in facultate. La fel, acei prieteni pe care ni i-am facut in facultate nu ne vor urma pe drumul nostru profesional. Cei mai multi prieteni din anii nostri de tinerete, nu vor fi langa noi atunci cand ne casatorim sau dam nastere unui copil. Totusi, unii dintre prieteni (foarte putini la numar), ne vor fi alaturi in cele mai importante momente din viata, fie ele mai grele, fie fericite. Ei sunt cei care conteaza.

13. Intotdeauna va exista o persoana care nu te va placea
   In viata, nu putem multumi pe toata lumea. Indiferent ce facem, intotdeauna va exista o persoana cu o gandire diferita de a noastra. Asadar, important este sa ne concentram pe ceea ce ne dicteaza inima, nu pe ce cred sau spun ceilalti despre noi. Ideal, este sa ne simtim bine in pielea noastra si sa nu incercam sa ne schimbam pentru altcineva.