duminică, 8 ianuarie 2012

Procesul sacru de deschidere a inimii spirituale

Daca pana mai ieri discutam despre faptul ca atunci cand iti doresti sa faci o schimbare in viata ta, ramai o buna perioada intre 2 tabere, intre doua realitati, astazi vreau sa discutam despre cum sa iti deschizi inima pentru a te bucura din plin de binecuvantarile noii tale vieti.
Multe cititoare m-au intrebat ca nu stiu ce inseamna sa iti dezchizi inima si nici nu stiu cum sa faca acest lucru. Isi doresc din plin o bucurie continua a vietii, insa sufletul lor inca atarna greu cu indoieli, temeri si suferintele trecutului.
Astazi incheiem seria celor 10 situatii printr-un mod inedit, in care sa inveti sa te lasi purtata de dansul vietii tale pe culmile cele mai inalte ale fericirii si iubirii divine.
Asadar, iti ofer mai jos cateva idei prin care te poti relaxa si te poti deschide catre infinit, accesand sursa desavarsita a sufletului tau.
  • In primul rand gaseste-ti un loc intim, in care sa poti fi doar tu cu tine.
  • Pune-ti muzica preferata (eu iti sugerez un link:http://www.youtube.com/watch?v=zfyrhQSwK24&feature=relateddupa care respira, inchide ochii si relaxeaza-ti muschii corpului.
    Lasa-ti corpul sa se miste in libertate, lasa-te purtata de dansul interior al inimii tale, constientizeaza viata din interiorul sufletului tau, si da drumul controlului mintii tale. Nu te priveste nimeni, esti doar tu, in intimitatea cea mai profunda a inimii tale.  Continua sa te deschizi atat sufleteste, cat si trupeste, da-i voie corpului sa se miste in toate formele pe care le simte. Simte viata in mainele si in picioarele tale. Abandoneaza-te pur si simplu. Preda-te fortei divine ce curge in interiorul tau. Simte cum iti pulseaza inima, contopeste-te cu energia cereasca din care esti creata, si imprastie iubire … simte valul dragostei, caldurii si recunostintei cum te invaluie si te inalta … pana la cer. Lasa-te purtata de acest vals mirific al sufletului tau. Inspira si expira iubirea direct la nivelul valvelor inimii tale.
  • Simte-ti inima ca o floare de lotus cum se deschide cand infloreste. Simte fiorul dumnezeiesc al trezirii la viata si al bucuriei primaverii in fiecare clipa a vietii tale. Imagineaza-ti ca atunci cand inima ta se deschide (mai exact cand lotusul se deschide – este o analogie minunata, pe care o poti si vizualiza mental) atunci trimiti iubire tuturor celor din jurul tau. Atunci te contopesti cu divinitatea din tine si din ei. Atunci nu mai exista separare. Atunci este una cu intreaga binecuvantare suprema a acestei lumi. Atunci iti simti sufletul si atingi inima celor mai dragi oameni ai vietii tale. Acum respiri in acelasi ritm cu ei, pentru ca ati devenit unul.
  • Iti mai pot sugera sa-ti lasi creativitatea sa zboare. Ia-ti cateva pensule, carioci sau creioane colorate si apuca-te sa desenezi. Cheama-ti artistul din tine sa iasa la suprafata. Exprima-te liber catre lume, daruindu-ti toate iubirea ta prin miscarile mainilor si prin lucrurile ce le desenezi pe hartie. Nu incerca sa gandesti, acest mod este un alt mod de a-ti dansa viata intr-un ritm creativ si liber, iar acest lucru se face intotdeauna simtind, nu gandind. Respira, zambeste, multumeste, iubeste si trimite iubirea ta lumii. Deschide-te prin creativitate catre o lume artistica pe care ai vrea sa o traiesti pe orice plan al vietii tale.
  • O baie fierbinte cu spuma, sare mentolata, acompaniata de o muzica draga sufletului tau si o lumanare aprinsa este inca o metoda absolut superba de a-ti deschide inima, de a medita si de a te relaxa, multumind vietii pentru toate binecuvantarile pe care ti le trimite. Vei fi surprinsa de cate idei geniale ti se vor releva si cat de relaxata , plina de viata  si increzatoare vei iesi apoi in lume. E dovedit pe propria piele :)
  • Si bineinteles, tot ceea ce ii face placere sufletului tau este un mod inedit de a te deschide catre pace, bucurie si fericire. Fa zilnic lucruri mici ce te fac sa te simti mai bine si fa-o natural, simtind bucuria autentica a unui lucru. Simte-i prezenta, priveste-i esenta si contopeste-te pur si simplu cu actiunea in sine. Vei vedea cate lucruri minunate vei descoperi despre tine intr-un proces atat de simplu, dar totodata atat de sacru.
Eu inchei acum, reamintindu-ti ce suflet minunat si frumos esti si cat de mare ti-e inima.
Te iubesc, iar sufletul meu e bucuros ca existi.
http://ghidultuturorfemeilor.ro/971/procesul-sacru-de-deschidere-spirituala-a-inimii/